Dette er topvinen fra Domaine des Souchons - et af de ældste domainer i Morgon - som er vokset støt siden 1950'erne og nu efterhånden disponerer over 14 ha. fordelt på en mosaik af flere end 40 små parceller rundt omkring i appellationen. Herunder adskillige parceller på det berømte vulkanske ”Côte du Py” som leverer frugten til denne cuvée.
Der er tale om frugt fra 40-55 år gamle vinstokke, der kultiveres i henhold til regulativerne i Terra Vitas og HVE på niveau 3 (Haute Valeur Environnementale). Høsten er manuel med en sortering, inden alle stilke fjernes forud for den traditionelle gæring af de næsten hele druer i rustfrit stål og beton (maceration carbonique) og de 10 måneders modning frem mod aftapningen i en nogenlunde ligelig fordeling mellem tank og bruge 500 liters Demi Muids.
En dejlig saftig og nu fuldt drikkemoden Morgon med en ganske kompleks næse, hvor modne hindbær, kirsebær og brombær smelter fint sammen med urter og strejf af søde krydderier fra den del af vinen, som er fadlagret. Fyldig, mild, elegant og fløjlsagtig.
Imponerende med tanke på at dette blot er den 4. høst fra Laurent Ducognon og Frédéric Giraud, efter de overtog ejendommen i 2015 og iværksatte en kærlig revitalisering. Domaine des Souchons havde indtil da været i samme families eje siden Claude Pillet grundlagde ejendommen tilbage i 1752, men i forlængelse af nogle familiestridigheder valgte Serge og Baptiste Condemine-Pillet en konstruktion, hvor de solgte for derefter at lade sig ansætte.