Drouhin-Laroze tilbyder det dybeste og måske allermest imponerende line-up i hele Gevrey-Chambertin, og da de med årene også har fået mulighed for at positionere sig i Morey-Saint-Denis og Chambolle-Musigny og da over halvdelen af produktionen er på Grand og 1. Cru niveau er deres portefølje rent ud sagt prangende.
Et af de mere ydmyge medlemmer af familien er denne Morey-Saint-Denis fra 0,2 ha. tilplantet i 1946 på det 4 ha. store Lieu-Dits Trés Girard. Familiens vinstokke står oppe i den "fine" ende af vinmarken mellem kirkegården og parkeringspladsen til det ****Hotel, der også er opkaldt efter Girard de Fropiac, der engang boede på stedet og var en af sin tids store lodsejere.
I 2017 måtte man igen klippe kraftigt i drueklaserne, efterhånden som høsten kom i hus i perioden mellem den 6. og 15. september. Ikke på grund af råd eller sygdom, men fordi modningen på de enkelte vinstokke var meget ujævn som følge af, at frosten den 29. april sved mange af knopperne. Men det kunne være gået meget værre, bedyrer Philippe Drouhin, og fortæller om en fantastisk fælles indsats, hvor vinbønderne sammen med deres familier og venner i de tidlige morgentimer mødtes ude i vinmarkerne og tændte bål for at ryge frosten bort og dermed begrænse skaderne.
Hos Drouhin-Laroze endte det med, at der netop var nok til at fylde 4 fade fra i kælderen, hvor Philippe Drouhin’s datter Charlotte har været tilbage fra barsel i et par år og nu sammen med sin lillebror Nicolas uden det store drama får lov til at sætte væsentlige fingeraftryk på druernes forvandling til vin.
Således er next generation stærkt optaget af den forandrede kompleksitet anvendelsen af de hele drueklaser tilfører til vinen, og her i 2017 er de gået planken ud med frugten fra Trés Girard. Således er der her tale om 100% hele drueklaser under gæringen. Vinen er modnet 18 måneder i fade fra Allier og Nivemais skovene (40% nye), hvorefter den endelige cuvée er blevet sammenstukket og efter yderligere et par måneders hvile tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.