Mens andre måtte tænde blus i vinmarkerne da frosten kom snigende i april og andre igen måtte se tennisbolde store hagl ruinere vinmarkerne og bule bilerne slap de med skrækken på Château Saint Jacques d'Albas, og Graham Nutter er efterhånden mere og mere overbevist om, at de 60 ha. og det lille medfølgende kapel han og familien købte tilbage i 1998 er begunstiget af en særlig velsignelse.
Ikke desto mindre have Graham Nutter og hans team også deres at kæmpe med i løbet af vækstsæsonen og det var først i september de blev belønnet med en Indian summer hvor varme dage blev afløst af kølige nætter. Og det var som Graham bemærkede "Just what the doctor ordered for a trouble-free harvest, and with dry conditions all month, we anticipated a quality harvest too, and we were not disappointed."
Efter at have været i konflikt med den maskinelle høst i et årti er Graham Nutter nu blevet omvendt og har investeret stort i en af de nyeste maskiner som nænsomt på 4 timer kan klare det samme som et dusin høstarbejde skal bruge 2 dage til samtidig med at druerne og befries for stilkene. Således er frugten til denne vin høstet med ”disco lights in the vines” i de sene nattetimer i den sidste uge af september.
Druesorterne er de typiske for Languedoc, det vil sige hovedsagelig Syrah, tilsat en god sjat Grenache og en anelse Mourvedré, der er dyrket uden brug af kemikalier og ukrudtsmidler, men med tonsvis af fårelort i det Saint-Jacques d'Albas uden hastværk er undervejs hen imod en økologisk certificering. De forskellige druesorter gærer hver for sig og modner efterfølgende 8-10 måneder i cement inden den endelige vin sammenstikkes og tappes på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.
Duften er frisk og typisk for de aromatiske sydfranske vine. Der er potpourri af bær i næsen med brombær, hyldebær, solbær og hindbær samt sort te, peber og bacon. Herlig saftig i munden med afstemt syre og frugtfyldig midtpalette, hvor også florale toner fremkommer, samt lakrids og mentol.
Dette er vinen, som har udviklet sig til en vaskeægte Løgismose-darling, som de af vores kunder der elsker den krydrede sydfranske stil som oser af den biotop som de dernede kalder Garrigue, river ned af hylderne.
En fornøjelig vin til langtidsgrillet svinenakke eller fjerkræ Crapaudine, og bestemt også saftig nok til at fungere glimrende uden mad for eksempel serveret helt kølig som aperitif til de gæster, som endnu ikke helt har overgivet sig til allesteds nærværende rosévine.