VINE TIL JULEAFTEN

Julen er hjerternes fest. Det er den tid på året, hvor vi traditionen tro samles med familie og venner for at nyde hinandens selskab og give den opmærksomhed til vores kære, som vi måske har forsømt i løbet af året. Sæt prikken over i'et med vine som passer perfekt til den traditionelle og vegetariske juleaftens menu.

FÅ 30% PÅ DINE VINE TIL JULEAFTEN

Bestil Meyers Juleaftens menu og modtag en rabatkode som giver dig 30% på særlig udvalgte vine til menuen. Bestil menuen her.

Rabatten på vinen fratrækkes, når du taster rabatkoden i forbindelse med bestilling og betaling. Rabatten gælder i forhold til vinens normalpris.

UDVALGTE VINE TIL JULEAFTEN

Vi har udvalgt 9 vine, som hver især passer formidabelt til den velduftende rosa stegte and, den kraftige sauce, rødkål og hvad der ellers hører til. Du finder herunder 7 rødvine, 1 hvidvin samt 1 flaske Champagne. Vi har herunder kort beskrevet, hvorfor disse vine er særlige gode følgesvende til juleaftens menuen. Se også 3 forslag til ledsageren til risalamanden. Brug din rabatkode fra Meyers og få 30% på vinene til jeres juleaften.

 Rødvinene fra den sydlige del af Rhône-dalen er notorisk kendt for at gå godt til stegt and. Her et klassisk blend af druerne Syrah, Grenache og Mourvèdre, der resulterer i en saftig, bærfokuseret vin med bløde tanniner og fin frugtsyre som modspil til den dejlige, fede mad. Husk at køle vinen lidt ned til ca. 14-15 grader.

 Seriøs Ripasso der er blandt de bedste italienske makkere til stegt and med klassisk tilbehør. Glem de sødlige og let vamle Ripasso'er – her er det saftighed og flot fylde. Husk at køle vinen ned til ca. 14-15 grader.

 Luksus-andevin fra epicenteret i syd-Rhône; Châteauneuf-du-Pape. Klik på vinen og se anmeldelserne. Det er en vin, der har godt af en tur på karaffel et par timer inden servering, hvor temperaturen bør være 14-15 grader. God fornøjelse.

 På fransk betyder "Le Gouleyant" letløbende eller let at drikke, og det er lige præcis, hvad denne vin fra Bertrand Gabriel Vigouroux i Cahors er. Baseret på Malbec-druen der ellers efterhånden primært er kendt fra Argentina, men i dette tilfælde knap så volumniøs og "marmelade-agtig". Rigtig flot til prisen. Serveres ved ca. 14-15 grader.

 En sand Løgismose-klassiker fra Château Mont-Redon, der er et af de ikoniske vinslotte i den sydlige del af Rhône-dalen. Vinen har altid tilhørt de mest fornøjelige, charmerende og let drikkelige fra appellationen og på forunderlig vis lykkes det år efter år at holde fast, ja måske endda optimere charmen og ikke mindst friskheden. Serveres ved 14-15 grader.

 100% Merlot fra Bordeauxs højre bred, som vi ellers ikke ser så ofte. Stor duft af modne røde frugter med blommer, hindbær og søde sorte kirsebær, der bliver omfavnet af grafit, cedertræ og svampede urter. Mild og fyldig smag med god dybde og fin længde. Giv vinen lidt luft på en karaffel og servér den ved ca. 14-15 grader. Og sig så Bordeaux til din and.

 100% Merlot fra danske Peter Sissecks Bordeaux-projekt. Vidunderlig duft af røde bær, svampe, anis og nelliker. Fascinerende vin der stadig er under udvikling. Også her vil en karaffel være på sin plads for at give vinen tid til at udfolde sig. Serveringstemperatur: 14-15 grader.

 For de fleste et noget alternativt valg som vin til anden. Men giv Rieslingens friskhed, syre og den meget lette sødme en chance som match til den fyldige mad. Paulinshof er garant for flotte Mosel-vine. Servér den ved 8-10 grader.

 Champagne er det "moderne" valg. Bollingers Special Cuvée er baseret på Pinot Noir, der giver tilpas fylde og intens karakter til at danse med anden. Ganske Special og ganske fremragende. Servér den ved 8-10 grader og sørg for at have endnu en flaske i baghånden.

TIL RISALAMANDEN

Risalamande og kirsebærsauce tilsmagt med kardemomme og kanel

 En på én gang potent og poleret LBV Port, som allerede smager herligt. Der er stadig markante noter af brombær, solbær og hyldebær og nedenunder ulmer friskbrygget kaffe, mørk chokolade og peber alt sammen pakket ind i fine tanniner og en afmålt, nærmest diskret sødme. Det er så fint! Sæt den i køleskabet en halv times tid inden den nydes til risalamanden.

 Her er der endnu mere af det hele. Solid frugt og masser af struktur. Den slags portvin man gladeligt nyder et stort glas af også EFTER risalamanden. Sæt den i køleskabet en halv times tid inden servering.

 Et anderledes og friskt indslag fra Piemonte. Let boblende, lyserød og sød med bitterfrisk finish, så det ikke bliver for vammelt. Og så er der kun 5% alkohol. Nydes afkølet. God fornøjelse!

ALKOHOLFRI ALTERNATIVER

Brug også din rabatkode til alkoholfrie alternativer til jeres juleaftens middag.