Vincent Prunier er en af en række Pruniers der holder til i Auxey-Duresses. Han startede i 1988 med to ha. som hans forældre, der ikke var i vinbranchen, havde arvet, og derfra har han med hårdt arbejde og en række aftaler funderet på gensidig respekt opbygget sit domaine således at han i dag kontrollerer 13 ha. fordelt på hele 12 appellationer. Blandt andet denne Meursault, som kommer fra 0,4 østvendte ha. på det 16 ha. store Lieux-dits Les Vireuils, der så at sige ligger på toppen af Meursault, med den smukkeste 180 graders panoramaudsigt ned mod landsbyerne Monthelie, Auxey-Duresses, Meursault, Puligny-Montrachet.
Vincent Prunier deler Les Vireuils med omkring 30 andre vinbønder og egentlige ejer han ikke de 0,4 ha. Der er derimod tale om en af de nu næsten forsvundne såkaldte métayage-aftaler, hvor vinstokkene lejes mod et fast årligt antal flasker, som udlejer så kan drikke eller sælge videre i eget navn.
Vincent er en af de mange, der ikke mener økologi at er den eneste vej frem mod større bæredygtighed og han følger derfor de lidt mere pragmatiske principper, der er formuleret i det franske HVE-manifest (Haute Valeur Environnementale). Han pløjer sine parceller for at tilskynde vinstokkenes rødder til at søge dybere ned og dermed fange flere facetter fra det terroir de står i og dermed i teorien en større kompleksitet i den endelige vin.
Høsten er manuel og druerne køres de 1.200 ned til vingården i Auxey-Duresses straks efter at de er plukket. Her sker der en soignering af klaserne inden de ryger op i pneumatisk presse. Herefter får mosten tid til at sætte sig og klare i op til 48 timer inden den forvandles til vin og dernæst modner 10 måneder i hovedsageligt brugte fade med omrøringer (batonnage) 2 gange om måneden de første 4 måneder.
En dejlig Meursault til den friske og elegante side angiveligt fordi Les Vireuils med sin lidt højere placering simpelthen leverer druer med lidt mere syre. Den er mildt blomstrende (akacie), og den måde hvorpå noterne af ristet brød, pikante strejf af vanilje og ristede mandler smelter sammen med moden citrus vidner om solidt klassisk håndværk.
Oplagt sammen med sprødstegt sandart med en nærende beurre blanc-sovs og en lang række andre retter med fisk og skaldyr, men også fin sammen med svine og kalvekød hvis du skulle få lyst til at udfordre det traditionelle rødvinsvalg.