Når den rige frugt fra den berømte Charmes bliver monteret med den karakteristiske racerene syre, som er blevet Colin-Morey’s signatur, sker der virkelig spændende ting, og dette er uden tvivl en af tidens bedste vine fra denne berømte Premier Cru mark i Meursault.
Siden starten i 2001 har Pierre-Yves Colin-Morey først hjemme hos faderen på Domaine Marc Colin og siden på egne ben med den bedste frugt han har kunnet købe for penge katapulteret sig selv helt op på det aller øverste hylde, når det kommer til hvid Bourgogne. Man fornemmer omhyggeligheden i kælderen, og vinene er næsten uden undtagelse så intense og uhyggeligt præcise, at det kun er Jean-Marc Roulot, Dominique Lafon og måske Jean-Francois Coche-Dury, som kan lege med.
Denne Meursault Les Charmes kommer fra et par rækker vinstokke oppe under Perrières, som oprindeligt blev sat af Auguste Morey i 1946 og Pierre Morey i 1963, men som længe er blevet forvandlet til vin af Domaine des Comtes Lafon. Det er en vin, som har lagt langsomt fra land, og selvom den nu har fået lov til at udvikle sig nogle år i flasken, er det stadig en vin, som har godt af de helt store glas og også gerne en karaffeltur, så den ligesom bliver vækket og finder ud af, at det er nu, den skal levere. Men så kommer den også med en imponerende fylde og en mineralsk nerve, som nærmer sig det monumentale uden finessen og raffinementet går fløjten.
Neal Marten besøgte Pierre-Yves i april 2017 dengang han stadig rapporterede til Robert Parker og han konkluderede: " Pierre-Yves wines have been rightly praised in recent years. The only caveat is that they tend to be made in a more reductive style, so give them adequate time in a decanting to get the most from them. Whilst it is true that 2015 was not a favorable vintage for Burgundy whites, Pierre-Yves did a sterling job this year.”