Men sin kollektion fra 2019-årgangen leverer Nicolas Mestre fra Domaine Michelot sit foreløbige svendestykke efter at hans far Jean-Francois gav ham lov til at svinge med taktstokken i kælderen. Samtlige vine uanset prestigeniveau modelleres nu efter den næsten sammen skabelon og da den er funderet på reduceret tid i fadene og reduceret anvendelse af nye fade, får frugten og mineraliteten lov til at stråle samtidigt med, at diversiteten mellem de forskellige Lieux-Dits accentueres. Det er ret fascinerende at opleve, og den tid, hvor Domaine Michelot har fået lov til at gemme sig bag de lidt mere, hypede navne i Meursault, må nu for alvor være ved at være omme.
Og så gør det jo ikke noget at 2019-årgangen var usædvanlig solrig og gavmild for vinbønderne i Meursault. Mens deres kollegaer i især Chablis og Pouilly-Fuisse blev hårdt ramt da frosten pludselig vendte tilbage betød kulden i Meursault blot at blomstringen blev lidt forsinket og knap så frodig som den kunne være blevet. Nicolas Mestre behøvede derfor ikke bekymre sig om at plukke for meget, da høstkampagnen blev skudt i gang den 4. september, og 14 dage senere kunne han glæde sig over at 2019 havde bragt overvejende ren og moden frugt med et naturligt alkoholindhold, der fra mange parceller susede op fordi de 14%. Nicolas Mestre er da også begejstret for 2019-årgangen og beretter om fremragende balance med mere og bedre syrlighed end forventet og et udtryk, som charmerer tidligt samtidigt med, at der også er et fint udviklingspotentiale til stede. Som en lykkelig symbiose mellem 2014 og 2015 forklarer Nicolas Mestre.
Clos St. Felix er et delvis muromkranset "Monopole" med snart 50 år gamle vinstokke, som bogstaveligt talt befinder sig i Domaine Michelot’s baghave. Af uforklarlige årsager modner druerne tidlige på dette sted, og det er derfor altid her, at høsten indledes. Monopolets navn kan føres til midten af 17-hunredetallet, hvor muren omkring vinmarken blev opført af Monsieur Thirou de Saint Felix, der havde ansvaret for Kong Louis XV’s besiddelser i Bourgogne.
Høsten er manuel med en soignering af drueklaserne allerede ude blandt vinstokkene, hvorefter frugten transporteres den korte vej til La Cuverie i specialdesignede rustfri stål kar. Her bliver klaserne gennemgået nok engang inden de hele klaser går direkte i de pneumatiske presser. Herefter får den frit løbende most lov til at bundfælde sig koldt i op til 18 timer inden den fyldes bruge fade hvor gæringen går i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer. Vinen modner efterfølgende 12 måneder i fadene inden den endelige cuvée sammenstikkes, og efter yderligere 6 måneders hvile i rustfrit stål og en let filtrering tappes vinen på flaske.
En klassiker både for Michelot og for Løgismose. En generøs, men ikke opulent Meursault hvor den beherskede fadlagring diskret spiller op til og sammen med den fine frugt og den friske syre. Dejlige buketter af hvide forårsblomster og vanilje som forenes med æbler, havtorn og noter af moden citrus.
En dejlig vin sammen med et bredt udvalg af fisk og skaldyr og også lyse flyvske retter med fasan eller kyllinger, der har boet på en fornem adresse.