I forbindelse med frigivelsen af vinene fra 2017-årgangen fortalte Jean-François Mestre, at 2017 sammenlignet med 2016 nærmest havde været en dans på roser. Bortset fra lidt Meldug på grund af megen regn i begyndelsen af vækstperioden og nogle lidt for høje temperaturer i slutningen af august havde det været problemfrit og da man indledte høsten den sidste dag i august skete det under høj sol og det fantastiske sensommervejr holdt ved indtil de sidste druer var plukket 14 dage senere. Det betød en gavmild høst af smukt modne nærmest sygdomsfri druer som næsten gjorde den obligatoriske sortering foran vingården overflødig.
Frugten til denne Meursault Charmes kommer fra 40-45 år gamle vinstokke høstet fra Michelot's 2 parceller dels helt oppe, dels helt nede på Charmes marken. Høsten er manuel med en selektion af de bedste drueklaser allerede ude i vinmarken, som herefter transporteres den korte vej op til vinkælderen i specialdesignede rustfri stål kar.
Nicolas Mestre, som nu arbejder skulder ved skulder med sin far Jean-François, praktiserer en såkaldt kold bundfældning i 12-18 timer efter presningen. Herefter omstikkes mosten til rustfrit stål, hvor den alkoholiske og malolaktiske gæring finder sted inden vinen modner 10 måneder på fade, hvoraf efterhånden kun 15% er nye og flere er vokset til de såkaldte demi-muid fordi Nicolas Mestre efterstræber en friskere og mere mineralsk stil i vinene. Den endelige vin sammenstikkes i rustfrit stål og efter yderlige 6 måneders hvile tappes vinen på flaske efter en ganske let filtrering.
En elegante og autentiske nærmest eksemplarisk Meursault med intens duft af smør, æbler, melon, yoghurt samt moden citrus og lidt hvide blomster. Fine ristede toner og lidt popkorn i smagen med god, dyb frugt til den friske side, cremet tekstur og mundfølelse balanceret af vederkvægende syre, som bringer en lang og vedvarende eftersmag.
Eminent til faste og smagfulde fisk fra de danske have såsom pighvar, søtunge eller havtaske og også gerne torsken i de kolde måneder, hvor den er mest fast i kødet. Hummer er også prægtig ledsager. Klæd dem med rigeligt smør eller fløde, grønne grøntsager, løg og svampe, måske endda lidt bacon.