Jean-François Mestre tøver ikke med at kalde høsten for den bedste og mindst komplicerede under hans regime, og dermed udnævner han 2015 årgangen til den bedste årgang siden 1993! Under den obligatoriske sortering var det næsten bare blade og insekter, som skulle pilles fra inden druerne kunne komme i den pneumatiske presse og forvandlingen fra most til vin kunne begynde.
Frugten til denne Meursault Charmes kommer fra 40-45 år gamle vinstokke høstet fra Michelot's 2 parceller dels helt oppe, dels helt nede på Charmes marken. Høsten er manuel og frugten transporteres den korte vej op til vinkælderen i specialdesignede rustfri stål kar.
Nicolas Mestre, som nu arbejder skulder ved skulder med sin far Jean-François, praktiserer en såkaldt kold bundfældning i 12-18 timer efter presningen. Herefter omstikkes mosten til rustfrit stål, hvor den alkoholiske og malolaktiske gæring finder sted inden vinen modner 10 måneder på fade, hvoraf efterhånden kun 15% er nye og flere er vokset til de såkaldte demi-muid fordi Nicolas Mestre efterstræber en friskere og mere mineralsk stil i vinene. Den endelige vin sammenstikkes i rustfrit stål og efter yderlige 6 måneders hvile tappes vinen på flaske efter en ganske let filtrering.
En eksemplarisk Meursault med intens duft af smør, æbler, melon, yoghurt samt moden citrus og lidt hvide blomster. Fine ristede toner og lidt popkorn i smagen med god, dyb frugt til den friske side, cremet tekstur og mundfølelse balanceret af vederkvægende syre, som bringer en lang og vedvarende eftersmag.
Eminent til faste og smagfulde fisk fra de danske have såsom pighvar, søtunge eller havtaske og også gerne torsken i de kolde måneder, hvor den er mest fast i kødet. Hummer er også prægtig ledsager. Klæd dem med rigeligt smør eller fløde, grønne grøntsager, løg og svampe, måske endda lidt bacon.