Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
Newman Gfa Domaine, Boulevard Clemenceau, Beaune, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Domaine Newman ligger i hjertet af Cote d'Or, i ringgaden, der omkranser den befæstede gamle bydel i Beaune. Domainet blev grundlagt i 1952 da den amerikanske olie milliardær Robert Newman købte tre små Grand Cru parceller i Latricière-Chambertin, Mazis-Chambertin og Bonnes-Mares, og dermed med den første (og frem til 1985 eneste) amerikaner med Grand Cru status i Bourgogne.
Oprindeligt var der tale om et jointventure mellem Robert Newman, der skulle stå for investeringerne og legenden Alexis Lichine, der skulle stå for fremstillingen og salget, men Lichine sprang i målet og derfor tog Robert Newman direkte kontakt til Alexis Lichine s favoritproducent Gilbert Vadey, der herefter i en årrække var manden bag hele 3 labels fra kælderen i Morey St. Denis. (Guy Castagnier-Vadey, Gilbert Vadey-Rameau og Christopher Newman).
Det er først da Robert Newman's søn Chris midt i 80'erne besluttede at gå vinvejen at Domaine Newman reelt tager form. Chris Newman er opvokset på familiens slot i Østrig og indledte efter endt uddannelse i Schweiz sin vinøse karriere på det historiske Domaine Marquis d'Angerville i Volnay. Mens han arbejde her begyndte han at opkøbe yderligere små parceller og samtidigt med at aftalerne med Vadey familien blev opsagt. Oveni de oprindelige 1,2 ha. i Grand Cru har Chris Newman efterhånden fået skrabet 5 ha. sammen, således at der i alt er 6,2 ha. til rådighed.
Op gennem 90'erne flirtede Chris med økologisk landbrug og biodynamiske principper og siden 2005 er vinstokkene blevet kultiveret 100 % økologisk. Udbytterne holdes nede på beskedne 30 hl/ha., og under høsten sker der en sortering såvel i vinmarken som i kælderen. Alle druer afstilkes og udblødes forud for den alkoholiske gæring, der udelukkende foregår med de naturlige gærstammer. Herefter modner kommunevinene og 1. Cru vinene uden omstikninger i 14 måneder på 15 - 25 % nye fade fra Tronçais og Allier, mens de 3 Grand Cru vine ser 20 måneder i 40 - 50 % nye fade hovedsageligt fra Tronçais.
Efter fadlagringen blander Chris Newman og den unge Jane Eyre (der er kommet til i 2009) den endelige vin som herefter aftappes uden forudgående klaring eller filtrering.
Chris og Jane er fortalere for de klassiske dyder i Bourgogne, og i alle vinene prioriteres elegancen og det transparente i udtrykket frem for intensitet og højt alkoholindhold, og resultatet udebliver ikke: Et smukt line-up fra top til bund, som på smukkeste vis værner om den delikatesse og finesse, som er Pinot Noir druen særlige gave til vinens verden.
Årgang | 2013 |
Land | Frankrig |
Region | Bourgogne |
Distrikt | Gevrey-Chambertin |
Producent | Domaine Newman |
Vinmark | Mazis-Chambertin Grand Cru |
Vinmager | Christopher Newman |
Druer | Pinot Noir (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 13,5 % |
Restsukker | 0,5 g/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 14 måneder på fad. 25% nye. |
Forventet holdbarhed | 10-15 fra høståret. |
Serveringstemperatur | 15 - 17 °C |
Varenr.: | 131058 |
Domaine Newman ligger i hjertet af Cote d'Or, i ringgaden, der omkranser den befæstede gamle bydel i Beaune. Domainet blev grundlagt i 1952 da den amerikanske oliemilliardær Robert Newman købte tre små Grand Cru parceller i Latricière-Chambertin, Mazis-Chambertin og Bonnes-Mares, og dermed blev den første (og frem til 1985 eneste) amerikaner, der havde Grand Cru status i Bourgogne.
Oprindeligt var der tale om et jointventure mellem Robert Newman, der skulle stå for investeringerne og legenden Alexis Lichine, der skulle stå for fremstillingen og salget, men Lichine sprang i målet, og derfor tog Robert Newman direkte kontakt til Alexis Lichine’s favoritproducent Gilbert Vadey, der herefter i en årrække var manden bag hele 3 labels i sin kælder i Morey St. Denis. (Guy Castagnier-Vadey, Gilbert Vadey-Rameau og Christopher Newman).
Først da Robert Newman's søn Chris midt i 80'erne besluttede at gå vinvejen begynder det Domaine Newman, vi kender i dag at tage form. Chris Newman er opvokset på familiens slot i Østrig og indledte efter endt uddannelse i Schweiz sin rejse ind i vinens verden på det historiske Domaine Marquis d'Angerville i Volnay. Her begyndte han at opkøbe små parceller og samtidigt blev aftalerne med Vadey familien opsagt. Oveni de oprindelige 1,2 ha. i Grand Cru har Chris Newman efterhånden fået skrabet 5 ha. sammen, således at Domaine Newman nu råder over 6,2 ha.
Op gennem 90'erne flirtede Chris med økologisk landbrug og biodynamiske principper, og siden 2005 er vinstokkene blevet kultiveret 100 % økologisk. Udbytterne holdes nede på beskedne 30 hl/ha., og under høsten sker der en sortering såvel i vinmarken som i kælderen. Alle druer afstilkes og udblødes forud for den alkoholiske gæring, der udelukkende foregår med de naturlige gærstammer. Herefter modner kommunevinene og 1. Cru vinene uden omstikninger i 14 måneder på 15-25 % nye fade fra Tronçais og Allier, mens de 3 Grand Cru vine ser 20 måneder i 40-50 % nye fade hovedsageligt fra Tronçais.
Efter fadlagringen blander Chris Newman og den unge Jane Eyre (der er kommet til i 2009) den endelige vin som herefter aftappes uden forudgående klaring eller filtrering.
Chris og Jane er fortalere for de klassiske dyder i Bourgogne, og i alle vinene prioriteres elegancen og det transparente i udtrykket frem for intensitet og højt alkoholindhold. Resultatet er et smukt line-up fra top til bund, som på smukkeste vis værner om den delikatesse og finesse, som er Pinot Noir druens særlige gave til vinens verden.
Jane Eyre fotograferet til The Slow Road Magazine
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Gevrey-Chambertin ligger på Cote de Nuits i den nordlige del af Cote d'Or. Gevrey er navnet på den lille by, hvor omkring markerne ligger, og Chambertin er navnet på kommunens fineste mark samt indgår i flere af Grand Cru navnene. Hele 8 (9 hvis Mazoyeres-Chambertin tælles med, det meste vin fra Mazoyeres-Chambertin markedsføres som Charmes-Chambertin) Grand Cru marker findes i Gevrey-Chambertin, hvorfra der produceres nogle af Bourgognes og verdens mest eftertragtede vine. Kommunen dækker ca 435 ha vinmarker og flankeres mod syd af Morey-St-Denis. Kun rødvin må produceres og druesorten er Pinot Noir. Vinene anses generelt for at være blandt de mest strukturerede og maskuline røde Bourgognevine og vil som oftest have et rigtig godt lagringspotentiale.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring