Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
{{loginError}}
Klub medlemskab
Vi har opdateret samtykket til Klub Løgismose Vin & Mad. Godkend for at logge ind.
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
{{loginError}}
Bliv medlem af Klub Løgismose Vin & Mad
Fri fragt til pakkeshop ved køb af vin eller spiritus
Klub Løgismose-magasinet tilsendt – elektronisk og som tryksag
Særlige medlemspriser på vin, spiritus, delikatesser og grej i magasinet
Invitation, rabatter og meget mere
Betaling som gæst
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Handle uden at logge ind
Du kan oprette dig som bruger i næste trin og få en konto
Smukt balanceret Cava Brut Nature fra De Muller, der nede udenfor Tarragona på den spanske solkyst fremstiller en lang række pålidelige vine med et særdeles interessant forhold mellem prisen og den kvalitet, der møder os i glasset.
I denne vin er det op til 80% Chardonnay der spiller hovedrollen, men de spanske druer Macabeo og Perellada får også lov til at bidrage til festen. Druerne høstes i de tidlige morgentimer for ikke at tage skade af den brændende sol og for at få lidt mere syre i druematerialet sker høsten en uges tid eller mere før det man vil kalde det normale høsttidspunkt.
De tre druesorter presses og gæres til vine hver for sig og herefter får de forskellige vine lov til at sætte sig i ståltankene inden ønologen begynder at smage sig frem til det perfekte blandingsforhold. Herefter sammenstikkes den endelige vin, som til sidst tilsættes op til 15% af vine fra tidligere års høst (vin de reserve) inden den hældes på flasker sammen med nøje afmålte mængder at sukker og gær.
Herefter følger den anden såkaldt "traditionelle" gæring på flaske og efterfølgende modning i 15-17 måneder i De Mullers kølige kældre inden bundfaldet skydes af flaskerne efterfyldes med samme vin fra andre flasker.
Resultatet er en smuk vin med fine bobler, der danner en elegant perlage og ender i en generøs krone med grønne refleksioner. Der er elegante aroma af friske æbler og moden citrus med et lag af friskbagt brød og smør fra flaskelagringen. Derpå overaskende blid og glat i munden, når man tænker på at den kommer som Brut Nature. Simpelthen meget velafbalanceret og med en forfriskende, men aldrig sviende syre i den boblende finale.
En Brut Nature som sagtens klarer opgaven som aperitif og samtidigt er den også et fint og nærmest uhøjtideligt match til masser af serveringer med fisk og skaldyr herunder Sushi.
Serveres ved 6-8 °C
Læs mere
Årgang
NV
Land
Spanien
Region
Flere regioner
Distrikt
Cava
Producent
De Muller
Vinmager
Jordi Benito
Druer
Macabeo (60 %)
Chardonnay (40 %)
Nettoindhold
0,75
l
Lukkeanordning
Naturkork
Produktionsform
Konventionel
Alkoholprocent
12,0 %
PH-værdi
3,06
Syreindhold
7,0 g/l
Svovlindhold
65 mg/l
Indeholder sulfitter
Ja
Lagring
15 måneder på flaske inden degorgement.
Forventet holdbarhed
2-3 år fra degorgement.
Serveringstemperatur
6 - 8 °C
Varenr.:
127259
Producent
De Müller er et gammelt meget bredt funderet vinhus, der har hovedsæde udenfor havnebyen Tarragona en god times kørsel syd for Barcelona. Huset blev grundlagt i 1851 af Auguste de Müller med hjælp fra vennen Ruinart de Brimont, der forlod familiens vingård i Alsace til fordel for et eventyr i Catalonien. Det blev til 4 generationer for familien de Müller i en hastigt ekspanderende virksomhed, som specialiserede sig i altervin og solaravine.
Opkøb af vinmarker omkring El Molar gjorde De Müller til en af de væsentlige spillere i Priorat længe inden distriktet blev verdensberømt, og senere massive opkøb af vinmarker på sletterne omkring Tarragona gjorde De Müller til den største private producent af konsumvine i det sydlige Catalonien.
I 1995 bliver De Müller S.A. overtaget af den catalanske Martorell familie, som iværksætter en udflytning til Mas de Valls i Reus 15 km. udenfor Tarragona, hvor man på én gang genopbygger de gamle op til 50.000 liter store fade og de mange rækker med gamle Solara fade samtidigt med, at man bygger et vineri med en kapacitet på 4 millioner liter. Endelig overtager man i 1999 det hæderkronede Cochs S.A. og bliver på den måde også en markant spiller på det vigtige spanske marked for Vermouth og Aperitif i mange afskygninger.
Juvelerne er imidlertid nu som før vinene fra de gamle Solara installationer hvoraf den ældste blev etableret samme år som firmaet blev grundlagt. Det vidste Luis Gutiérrez, så han blev udnævnt til Robert Parkers nye mand i Spanien besøgte han De Müller og da vinene kort tid efter blev præsenteret i Wine Advocate og vurderet fra 93 point op opefter blev De Müller bestormet med henvendelser, og derfor er disse vine ikke længere i almindeligt til salg.
Læs mere
Oprindelse
Distrikt
DO Cava er ikke geografisk begrænset til en enkelt region. 8 regioner i Spanien må producere Cava, men i praksis fremstilles langt det meste i distriktet Penedes i Catalunya. Begrebet blev skabt 1970, hvor det tidligere anvendte navn til spanske mousserende vine, Champaña blev udfaset. De traditionelle cava-sorter er Macabeu, Parellada og Xarel-lo, men i dag bruges også Chardonnay og Pinot Noir.Til rosé anvendes ud over Pinot Noir også Monastrell, Garnacha, Malvasia og Trepat. Cava skal være lavet på den traditionelle metode med andengæring i flasken og tilbringe efterfølgende 9 måneder på gærresterne som minimum.