Christophe Coillot, der blot er "Next Generation" på gården, skaber nogle af de bedste og mest umiddelbare Marsanney vine på markedet, og efter at han i 2016 næsten mistede alt til frosten, er han nu tilbage med en stribe 2017'ere, som alle er værdige efterfølgere til hans charmerende 2015'ere. Vinene er skabt med henblik på fornøjelse og man fornemmer at Christophe ikke bruger tid på at intellektualisere over hvor vidt han skal charmere eller imponere. Ikke desto mindre kommer vinene med en finesse og en selvfølgelig fylde, som får rigtig mange vine fra de mere berømte kommuner lidt længere sydpå til at blegne, og tillader os at kalde stilen for moderne konservatisme!
Vinene er funderet på frugt fra bæredygtigt landbrug, hvor der ikke bruges pesticider og herbicider, og der pløjes for at begrænse ukrudtet og for at tvinge vinstokkenes rødder ned i dybden. Derimod er den maskinelle høst sendt på pension, og i kælderen er chaptalisering uanset årgangenes beskaffenhed ikke en option.
Her er der tale om frugten fra 0,52 ha. med 45-55 år gamle vinstokke på Les Ouzelois, som er en af de Lieux-dits i Marsanney, som, godt nok på et af de yderste mandater, er indstillet til forfremmelse til 1. Cru ved næste revision af Bourgognes komplicerede Appellation Controllé system. Les Ouzelois er på bare 5,4 ha. og ligger i direkte forlængelse af Marsanney ’s 2 måske mest berømte marker Les Longeroies og Clos du Roy.
Vinen er modnet 12 måneder på fad (30% nye) og derefter tappet på flaske uden forudgående filtrering, og den kommer med et frisk og berigende udtryk hvor masser af solbær, kirsebær og brombær charmerer. Den er stadig lidt fast i kødet, men potentialet er der, og der ingen tvivl om, at dette er en overdådig vin in spe.
I sin ungdoms vår har den godt af en svingtur i en karaffel hvorefter den hurtigt begynder at levere. Prøv den for eksempel sammen med en poussin, stegt så saften stadig er der, og derpå serveret med en morkelcremesauce, stegte svampe og frisésalat.