Christophe Coillot skaber nogle af saftigste og mest umiddelbare Marsanney vine på markedet, og her i den generøse, meget varme og solrige 2018-årgang kommer de med en næsten eksotisk feeling, som bør tiltale enhver, der får et kick, når der kommer californisk Pinot Noir i glassene.
Her er der tale om frugten fra et par små parceller 1,02 ha. med 50-55 år gamle vinstokke oppe på den stenrige del af Les Longeroies, som sammen med Clos du Roy anses for den vigtigste af de efterhånden 78 forskellige Lieu-Dits i Marsanney, og (dele af) skråningen er da også indstillet til forfremmelse til Premier Cru ved næste revision af Bourgognes komplicerede Appellation Controllé system.
Vinene er funderet på frugt fra bæredygtigt landbrug, hvor der ikke bruges pesticider og herbicider, og der pløjes for at begrænse ukrudtet og for at tvinge vinstokkenes rødder ned i dybden. Derimod er den maskinelle høst sendt på pension, og i kælderen er chaptalisering uanset årgangenes beskaffenhed ikke en option.
Druerne er plukket i stegende hede mellem den 7. og 9. september og hastet op til vingården for at undgå at gæringen kom alt for godt i gang inden stilkene blev fjernet og druerne endte i stål- og betontankene. Vinen er efter gæringen modnet 14 måneder på fad (30% nye) og derefter tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.
Dette er med afstand Christophe Coillot ‘s Marsannay med det sødeste og saftigste aromaspil. Der er kirsebær, hindbær og også jordbær, der bliver fulgt til dørs af pirrende krydderier fra fadene, hvor strejf af røg, lakrids og chokolade tidligt bliver en del af fortællingen. Intensiteten er markant for appellationen. Man fornemmer at vinen er skabt med henblik på fornøjelse, og der er en selvfølgelig fylde til stede, som får rigtig mange vine fra de mere berømte kommuner lidt længere sydpå til at blegne.
Prøv den sammen med saftige skiver fra en helstegt rådyrkølle med panchetta, der inden tilberedningen har fået lov til at marinere/modne et par døgn i rødvin, god olivenolie, laurbær, enebær, timian, hvidløg og peber.