Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
Domaine Coillot Bernard Père et Fils, 14 Rue de la Boulotte, 21160 Marsannay-la-Côte, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Christophe Coillot skaber nogle af saftigste og mest umiddelbare Marsanney vine på markedet, og her i den generøse, meget varme og solrige 2018-årgang kommer de med en næsten eksotisk feeling, som bør tiltale enhver, der får et kick, når der kommer californisk Pinot Noir i glassene.
Her er der tale om frugten fra et par små parceller 1,02 ha. med 50-55 år gamle vinstokke oppe på den stenrige del af Les Longeroies, som sammen med Clos du Roy anses for den vigtigste af de efterhånden 78 forskellige Lieu-Dits i Marsanney, og (dele af) skråningen er da også indstillet til forfremmelse til Premier Cru ved næste revision af Bourgognes komplicerede Appellation Controllé system.
Vinene er funderet på frugt fra bæredygtigt landbrug, hvor der ikke bruges pesticider og herbicider, og der pløjes for at begrænse ukrudtet og for at tvinge vinstokkenes rødder ned i dybden. Derimod er den maskinelle høst sendt på pension, og i kælderen er chaptalisering uanset årgangenes beskaffenhed ikke en option.
Druerne er plukket i stegende hede mellem den 7. og 9. september og hastet op til vingården for at undgå at gæringen kom alt for godt i gang inden stilkene blev fjernet og druerne endte i stål- og betontankene. Vinen er efter gæringen modnet 14 måneder på fad (30% nye) og derefter tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.
Dette er med afstand Christophe Coillot ‘s Marsannay med det sødeste og saftigste aromaspil. Der er kirsebær, hindbær og også jordbær, der bliver fulgt til dørs af pirrende krydderier fra fadene, hvor strejf af røg, lakrids og chokolade tidligt bliver en del af fortællingen. Intensiteten er markant for appellationen. Man fornemmer at vinen er skabt med henblik på fornøjelse, og der er en selvfølgelig fylde til stede, som får rigtig mange vine fra de mere berømte kommuner lidt længere sydpå til at blegne.
Prøv den sammen med saftige skiver fra en helstegt rådyrkølle med panchetta, der inden tilberedningen har fået lov til at marinere/modne et par døgn i rødvin, god olivenolie, laurbær, enebær, timian, hvidløg og peber.
Årgang | 2018 |
Land | Frankrig |
Region | Bourgogne |
Distrikt | Marsannay |
Producent | Domaine Coillot Bernard Père et Fils |
Vinmark | Bas des Longeroies |
Vinmager | Christophe Coillot |
Druer | Pinot Noir (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Restsukker | 1,5 g/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 14 måneder på fad. 30% nye. |
Forventet holdbarhed | 6-8 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 15 - 17 °C |
Varenr.: | 217265 |
Vi har længe holdt et vågent øje med en håndfuld producenterne i Marsannay som har modstået urbaniseringen fra Dijon og lige nu leverer på et niveau som både imponerer og charmerer. Flere af den har også været forbi smagepanelet på Toldboden, men enten kunne de ikke levere eller også var der allerede en importør, som ikke ville dele. Så det var ligesom lidt op ad bakket indtil Domaine Coillot pludselig bankede på i slutningen af juni. Det var kærlighed ved første sip, og efter en smuttur til Bourgogne i september, hvor vi lod Marsannay vine fra 9 producenter duellere mod hinanden på terrassen foran den fine Restaurant et Bar à Vins "Au Clos Napoléon" i Fixin tør vi godt hævde at Coillot er blandt de 2-3 ypperste producenter i Marsannay. Vinene kommer med en finesse og en selvfølgelig fylde, som får rigtig mange vine fra de mere berømte kommuner lidt længere sydpå til at blegne. Og det vidunderlige er, at Robert Parker og de andre internationale smagsdommere slet ikke har opdaget det.
Men der er nok kun et spørgsmål om tid, i det Domaine Coillot for et par år siden fandt sammen med en af Frankrigs dygtigste og mest respekterede distributører, og vinene har nu fundet vej til en stribe af Frankrigs bedste restauranter. Således er de på kortet hos de 3-stjernede restauranter Georges Blanc, Gagnaire, Héléne Darroze, 1947/Le Cheval Blanc, L’Ambroisie, Guy Savoie, La Bouitte samt på en lang række andre restauranter, som ”nøjes” med 1 eller 2 stjerner i den eftertragtede Michelin guide.
Domainet blev grundlagt i slutningen af 1960’erne, da Bernard Coillot besluttede selv at tappe familiens vine, og han er efterfølgende blevet kaldt en af de unge rebeller, som gjorde sit for at reetablere Pinot Noir på vinmarkerne omkring Marsannay. I dag er stafetten for længst overdraget til sønnen Christophe. Han efterstræber terroir-drevne vine funderet på frugt fra bæredygtigt landbrug, hvor der ikke bruges pesticider og herbicider. Der pløjes for at begrænse ukrudtet og for at tvinge vinstokkenes rødder ned i dybden, men den maskinelle høst er sendt på pension. I kælderen er chaptalisering uanset årgangenes beskaffenhed ikke en option. Alle stilke fjernes hvorefter der gæres uden knusning af druerne og uden fremmede gærstammer, enzymer og anden manipulation, inden vinene til sidst modner relativt længe (12-16 måneder) i nye og brugte fade fra Allier og Vosges.
Domaine Coillot disponerer over 12 ha. fordelt på nogle af de fineste Lieux-dits i Marsannay (Blandt andre Les Longeroies, Les Boivins, Les Ouzelois som alle er indstillet til forfremmelse til 1. Cru ved den næste revision af appellationen) samt fint placerede parceller med ældre og direkte gamle vinstokke i kommunerne Fixin, Nuits-Saint-Georges og Gevrey Chambertin.
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Marsannay er den nordligste og nyeste appellation på Cote de Nuits i Bourgogne. Ca 225 ha er beplantet, og unikt for en kommuneappellation i Bourgogne er det tilladt at lave både rød, hvid og rosévin indenfor appellationsreglerne. Hoveddruerne er Pinot Noir og Chardonnay med rødvinene klart dominerende efterfulgt af næsten lige dele hvid og rosé (ca 15% af hver). Rødvinene er til den kraftige, maskuline side. Kommunen har ingen Grand Cru eller Premier Cru marker.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring