Christophe Coillot, der blot er "Next Generation" på gården, skaber nogle af de bedste og mest umiddelbare Marsanney vine på markedet uden den "nordlige" kant som eller ofte karakteriserer distriktet. Vinene er skabt med henblik på fornøjelse og man fornemmer at Christophe ikke bruger tid på at intellektualisere over hvor vidt han skal charmere eller imponere. Ikke desto mindre kommer vinene med en finesse og en selvfølgelig fylde, som får rigtig mange vine fra de mere berømte kommuner lidt længere sydpå til at blegne, og vi tillader os at kalde stilen for moderne konservatisme!
Vinene er funderet på frugt fra bæredygtigt landbrug, hvor der ikke bruges pesticider og herbicider, og hvor der pløjes for at begrænse ukrudtet og for at tvinge vinstokkenes rødder ned i dybden. Den maskinelle høst er sendt på pension, og i kælderen er chaptalisering uanset årgangenes beskaffenhed ikke en option.
Her er der tale om frugten fra op til 75 år gamle vinstokke på Les Boivins, som er en af de 13 Lieux-Dits i Marsanney, som ifølge det officielle ”dossier de classement en premiers crus” er indstillet til forfremmelse til 1. Cru ved den kommende revision af Bourgognes komplicerede Appellation Controllé system, og Christophe Coillot er med sine 0,9 ha. (af de i alt 7,4 ha.) den største jordbesidder på skråningen, som ligger direkte op til og dermed i læ af Bois de Frances.
Druerne er plukket under høj september sol mellem den 20. og 22. september og hastet op til vingården for at undgå at gæringen kom alt for godt i gang inden stilkene blev fjernet og druerne endte i stål- og betontankene. Vinen er modnet 12 måneder på fad (30% nye) og derefter tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.
Intens duft af solbær, sorte kirsebær, lakrids og ikke mindst et spændende strejf af eukalyptus. Den er fyldig og saftig og udfolder sig allerede flot i glasset, hvor det relativt høje alkoholindhold fra den solrige 2019-årgang bidrager til festen. Samtidig en dejlig frisk og frem for alt harmonisk Bourgogne, som bare smager dejligt og som givet vil tage på i vægt og finesse i den kommende år.
Prøv den sammen med rosa skiver af andebryst med ristede kastanjer og en sauce på skyen, granatæble og valnødder.