Claythorpe er opkaldt efter britiske David Bishell fødeby i Lincolnshire, som han forlod i 1880 i håbet om, at få lov til at leve et bedre liv i New Zealand, og som etiketten så fint signalerer, kom det meste i mere end 100 år til at handle om fåreavl. Men der blev også dyrket kløver og etableret en kirsebærplantage, og da det vinøse boom ramte New Zealand blev der naturligvis også plads til at plante vinstokke, og i en årrække blev frugten solgt til nogle af de stadig mere succesfulde vingårde.
Det var først da en af deres kunder bankede på med et tilbud om at købe hele bedriften med henblik på en total omlægning til vinproduktion, at Murray Bishell og hans 2 sønner Scott og Simon (den 4. og 5. generation i familien), fik det sidste skub. De skulle også skulle med på det New Zealandske vinøse eksprestog.
De sagde tak, men nej tak til tilbuddet og besluttede, at det var nu de skulle begynde at producere og tappe deres egen vin. Brødrenes barndomsven Jeremy McKenzie, der i mellemtiden havde uddannet sig som vinmager og høstet erfaring på adskillige fine adresser, blev hentet til gården for at styre projektet sikkert i mål, og i 2015 blev frugten for første gang forvandlet til vin i det nye vineri. Siden er det gået stærkt, og vinene fra Claythorpe er i dag et af de lune insidertip hos de 2 NZ-eksperter Sam Kim (Wine Orbit) og Bob Campbell.
Der er tale om frugt fra 2 parceller i det centrale Wairau med 10-25 år gamle vinstokke, som står på let leret grusjord, og i 2020 nød de godt af en bemærkelsesværdig lang og tør sommer, som blev efterfulgt af en smuk efterårsperiode med kølige nætter og de helt rigtige temperatursvingninger mellem dag og nat. Druerne blev for at værne om friskheden høstet om aftenen den 31. marts og presset til most i løbet af natten for at minimere kontakten til sten og skaller. Mosten er forvandlet til vin i udendørs termoregulerende ståltanke, og derefter har den unge vin fået lov til at stå sammen med gærresterne i 3 måneder frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske i juni 2020.
En dejlig helt tør NZ Sauvignon Blanc med passionsfrugt, mango, røde æbler, pærer, friske grønne krydderurter og citrus både til næsen og i munden. Ganske aromatisk som sig hør og bør, men ikke så pågående som så mange andre, hvilket betyder, at man nemmere fanger de underliggende nuancer og den fine mineralitet. Her er det let at række ud efter endnu et glas.