Det er 38 år siden, at brødrene Theo og Alex Giesen pakkede en kuffert hver og forlod Tyskland for at prøve lykken i New Zealand, og mens deres lillebror Marcel uddannede sig til vinmager hjemme i Europa købte de jord og tilplantede det der dengang var verdens sydligste vingård lige uden for Christchurch.
Siden er Giesen Brothers i den grad blevet synonym med de New Zealandske vine optur, og denne vin, der tilbage i 1985 markerede brødrenes debut på markedet, er for mange blevet et pejlemærke for, hvorledes en Sauvignon Blanc fra New Zealand også kan smage.
Vinen succes har betydet, at produktionen er vokset og i dag sammenstikkes vinen af frugten fra mere end 70 forskellige parceller rundt om i Marlborough ’s berømte Wairau Valley og den lidt sydligere (køligere) Awatere Valley. Det betyder, at Marcel Giesen og hans Chief Winemaker Nikolai St. George altid har en bred vifte af modenhedsparametre og aromaprofiler at lege med og uanset udfordringerne i de enkelte årgange producerer de altid en vin, som skal tælles blandt de bedste i prisklassen.
Ovenpå flere år med tørke vendte frodigheden tilbage til Marlborough i 2017 og et køligt forår ledte frem til en behersket blomstersætning som betød at man senere ikke skar så meget til jorden som de tidligere år og det betød at der var druer nok til at absorbere saftstigningen da høsten truede med at regne væk. På trods af gråvejr og regn i næsten hele høstperioden, der strakte sig fra den 22. marts og helt frem til den 27. april 2017 lykkedes det derfor at plukke fint aromatiske og intakte druer.
Alle stilke er fjernet ved ankomsten til vingården og herefter er druerne røget direkte i de pneumatiske presser og efterfølgende gæret i rustfrit stål med opstartshjælp fra Giesens særligt udviklede gærstammer. De mange forskellige vine er herefter sammenstukket til årets cuvée i juni 2017 som efter 4-5 måneder modning sur Lie (afhængig af Lot-nummer) er blevet filtreret og tappet på flaske.
Som altid en ekspressiv og generøs Sauvignon Blanc, med den karakteristiske blanding af hyldeblomster, pink grape, limeblade og citrongræs til næsen og derpå herlig livlig og let i munden.
En dejlig vin som aperitif og naturligvis også fin sammen med friske fisk og skaldyr. Prøv den for eksempel til en gang muslinger dampet i en bouillon kogt ned med tomat, hvidløg, friske urter og Marlborough Sauvignon Blanc.