Giesens Pinot Noir vine falder fint ind i den voksende familie af delikate saftige fortolkninger af Bourgognes store rødvinsdrue, og de er i den grad med til at punktere myten om, at interessante Pinot Noir vine nødvendigvis må komme fra de gyldne skråninger i Frankrig.
Pinot Noir er da også blevet en så stor succes for Giesen brødrene, at de, for at efterkomme den voksende efterspørgsel, har måttet købe jomfruelig jord og plante en hel del Pinot Noir. De råder således nu over tolv forskellige store vinmarker, der ligger på en 12 km. lang strækning på den sydlige side af Marlboroughs Wairau Valley fra Brookby og ned forbi Omaka, Waihopai og Brancott.
Herfra høstes såvel frugten til Giesens basis Pinot Noir og så frugten til denne cuvée, der kommer fra de bedst eksponerede og ældste dele af de forskellige parceller. 2015 er et meget varmt og tørt år i New Zealand og derfor fandt den manuelle høst sted relativt tidligt i april, for at få så meget friskhed som muligt med hjem i kælderen.
Drueklaserne sorteres når de ankommer til vingården og fortsætter herefter forbi en vibrerende maskine, som fjerner stilkene uden at knuse alt for mange bær. Herefter tilsættes op mod 20% hele drueklaser hvorefter det hele køles ned for at suge aromaer i op til 10 dage inden temperaturen hæves og der tilsættes opformeret vildgær så den alkoholiske gæring kan komme i gang. Herefter modner vinen i 14 måneder i en blanding af nye og brugte 300 liters franske egefade fremstillet i New Zealand af Giesens egen franske Cooper, inden den sammenstikkes, klares med friske æggehvider, filtreres og tappes på flaske.
En overraskende frisk Pinot Noir med fine toner af blomster og syrlige bær, der svæver hen over mere modne hindbær og kirsebærtoner samt stjerne anis, kanel og cedertræ fra fadlagringen. Fin, fyldig, men stadig elegant og ekspressiv Pinot frugt med finkornede tanniner, der tydeligt viser landets potentiale for druesorten.
Serveres gerne til den kølige side. Så klarer den alt fra stegt fisk til lyst fjerkræ i fin stil. Prøv den for eksempel til en lynstegt filet af slethvar med lardo, sommerkål og blomkålspuré med lime og brunet smør.