Denne Maranges fra 1. Cru marken Les Clos Roussots er den upolerede juvel fra Domaine du Beauregard. Vinmarken ligger på grænsen mellem Côte-d’ Or og Saône-et-Loire klos op ad den langt mere kendte 1. Cru Clos Rousseau i Santenay, og da jordbundsforholdene, hvis vi maler med den brede pensel, er identiske, kan vinene minde meget om hinanden. Les Clos Roussots er derfor et insidertip til dem, som skeler lidt til prisen. Og dem bliver der flere og flere af efterhånden som priserne i Bourgogne fortsætter deres himmelflugt.
Det er Jérome Dépernon, der nu helt har taget over efter faderen, som stille og roligt begynder at sætte sit på domænets drift. Der er ikke tale om nogen paladsrevolution og på papiret er driften stadig konventionel, men udgifterne til de traditionelle forebyggelses og bekæmpelsesmidler falder, godt hjulpet af at de sidste par vækstsæsoner har været varme, tørre og dejlig fri for de senere års ”klima forskrækkelser”. Jérome udelukker ikke at han også vil følge tidens trend og overgå til økologisk produktion eller mere end det. Faktisk er han allerede så optaget af Rudolf Steiners antroposofisk livsanskuelse at opbindingen af vinstokkene, fjernelsen af overflødige knopper om foråret samt beskæring og trimning hen over sommeren alt sammen sker, når månen er aftagende.
Jérome Dépernon valgte efter en soignering af drueklaserne i modsætning til Cyrot-Buthiau og Camille Giroud, som også har vinstokke på Roussots, ikke at eksperimentere. Således blev alle stilke endnu engang fjernet hvorefter druerne blev let knust forud for gæringen i cement og rustfrit stål. Antallet af omrøringer blev holdt på et minimum for at værne om Pinot Noirs fine parfume og for at reducere tannin ekstraktionen blev der kun anvendt en mindre del pres vin inden de overvejende brugte fade blev fyldt. Vinen er modnet med månedlige efterfyldninger af fadene frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske i november 2020.
En vital Bourgogne med fin frugtsyre, som har godt af en tur i karaflen inden den skal nydes, således den for alvor kan vise sin mørke frugt. Der er noter af kirsebær, blåbær og ribs, som sammen med en snert af søde krydderier fra fadene etablerer et indbydende udtryk.
En vin som kommer bedst til sin ret sammen med mad. Prøv den for eksempel til en Canette med solbær sådan som brødrene Jean og Pierre Troisgros tilberedte den i deres velmagtsdage neden på Hotel des Platanes i Roanne.