Denne Maranges fra 1. Cru marken Les Clos Roussots er den upolerede juvel fra Domaine du Beauregard. Vinmarken ligger på grænsen mellem Côte-d’ Or og Saône-et-Loire klos op ad Santenays langt mere kendte 1. Cru Clos Rousseau, og da jordbundsforholdene, hvis vi maler med den brede pensel, er identiske, kan vinene minde meget om hinanden. Les Clos Roussots er derfor et insidertip til dem, som også kigger lidt på prisen.
I 2018 var Jérome Dépernon, der nu helt har taget over efter faderen, godt tilfreds både med kvaliteten og mængderne, som måske ikke var helt lige så gavmilde som i 2017, men der var frugt nok til næsten at fylde kælderen. Jérome fortæller at vækstsæsonen stort set var varm og tør og for en gangs skyld dejlig fri for de senere års ”klimaforskrækkelser”, så i den første uge af september plukkede familien og de tilrejsende høstarbejdere sunde og modne druer med et potentielt alkoholindhold på 12,5-13,5%, hvilket betød, at det ikke blev nødvendigt at chaptalisere.
Jérome Dépernon valgte efter en soignering af drueklaserne i modsætning til Cyrot-Buthiau og Camille Giroud, som også har vinstokke på Roussots, ikke at eksperimentere. Således blev alle stilke engang fjernet hvorefter (en del af) druerne blev knust forud for gæringen i cement og rustfrit stål. Antallet af omrøringer blev holdt på et minimum for at værne om den fine parfume fra druerne og for at reducere tanninekstraktion blev der kun anvendt en mindre del presvin, da vinen efterfølgende blev fyldt på overvejende brugte fade. Vinen er modnet med månedlige efterfyldning frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske i november 2019.
En vital Bourgogne med fin forfriskende frugtsyre, som har godt af en tur i karaflen inden den skal nydes, således den for alvor kan vise sin mørkerøde frugt. Der er noter af kirsebær, blåbær og ribs som sammen med lidt søde krydderier fra fadene etablerer et indbydende udtryk, som bliver efterfulgt af en frugtdreven smag, hvor den røde frugt skaber kompetent modspil til den underliggende syre.
En vin som kommer bedst til sin ret sammen med mad. Prøv den for eksempel til en Canette med solbær sådan som brødrene Jean og Pierre Troisgros tilberedte den i deres velmagtsdage neden på Hotel des Platanes i Roanne.