Dette er en af de fine hvide Mâcon vine fra Vincent og Nicolas Lenior i den lille landsby Saint Maurice de Satonnay. De efterhånden 38 ha. i bakkerne omkring byen fordelt på 24 parceller, og det bliver hvert år til 11 forskellige vine, som de sælger i eget navn og så denne 12. vin, der sammenstikkes i samarbejde med og siden distribueres af Georges Duboeuf enten som Domaine Lenior eller som her Domaine Les Chenevières, hvor den lille ændring fra "Des" til "Les" i domænenavnet angiveligt skyldes en lille slåfejl fra dengang de første labels skulle printes.
Der er tale om maskinel høst i de tidlige morgentimer fra familiens største parcel, som de kalder Mont Pele. Derpå soignering af drueklaserne inden de ryger op i den pneumatiske presse. Derpå direkte gæring af den friskpressede most i rustfrit stål og tilsætning af fremmede gærstammer hen mod afslutning af gæringsforløbet, hvis de naturlige gærstammer skal have lidt hjælp med at spise det sidste sukker, således at vinen bliver helt tør og klassisk i sit udtryk. Vinen er modnet 8 måneder sur Lie i tankene inden den er kørt ned til Georges Duboeuf, hvor den er blevet filtreret og tappet på flaske.
Dejlig duft af modne gule æbler, honningmelon og citrus. Medium fyldig, cremet og rund i munden med indslag af smør, gule blommer og flere æbler. Afdæmpet syre, men med en fin underliggende mineralitet og lidt mere friskhed, end vi har fornemmet i vinene fra 2018 og 2019.
Et oplagt valg til stegt eller grillet hvid fisk for eksempel med grønærter, løg og kantareller. Klæder også en Cæsarsalat.
Som en lille kuriositet skal det nævnes, at denne Mâcon blev lanceret i Løgismoses Vinklub i en lidt anden forklædning helt tilbage i juni ‘82, efter at Lene Grønlykke havde besøgt Vincent og Nicolas’ far Michel Lenoir sammen med Georges Duboeuf og aftalt, at hans vin skulle sendes nordpå. Vinen har lige siden været om ikke fast så regelmæssigt i sortiment.