Andre spændende produkter
KECHRIS Winery, Olimpou, Delta 570 09, Grækenland
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Genesis er Kechris bud på en god, græsk hverdagsrødvin, og den lille traditionelle 0,5 liters karaffel burde kunne overtale selv de mest hårdnakkede weekend-vinnydere til bare et lille glas rødvin til maden, selv på en tirsdag, og lad den så være græsk.
Genesis er skabt på 50% Xinomavro og 50% Merlot som efter gæringen i rustfrit stål er lagret 8 måneder på gamle fade, og det er en fin, lille, harmonisk rødvin med både modne blommer fra Merlot og indslag af den karakteristiske jordbær og tomat-karakter, som Xinomavro er kendt for. Lidt diskret vanilje fra fadet giver ekstra karakter, selvom vinen stadig bør vælges og nydes for sin primære frugt og charmerende umiddelbarhed.
Servér til for eksempel pizza- og pastaretter, grillede pølser eller frikadeller.
Årgang | 2018 |
Land | Grækenland |
Region | Macedonia |
Producent | Stelios Kechri |
Vinmager | Stelios og Eleni Kechris |
Druer | Xinomavro (50 %) |
Merlot (50 %) | |
Nettoindhold | 0,5 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Restsukker | 2,0 g/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 8 måneder på brugte fade. |
Forventet holdbarhed | 3-4 år fra høståret. |
Varenr.: | 216958 |
Da vi satte os for at finde en Retsina spurgte vi vores bedste forbindelse til den græske vinverden til råds. Stellios Boutaris fra Kir-Yianni. Alle kender ham i Grækenland, og han kender rigtig mange, og hans far er en folkehelt og kender endnu flere. Han gav os kun ét navn, Stelios Kechris.
Familien har produceret Retsina i mere end 100 år under navnet Kechribari, og Stelios har sammen med sin datter, Eleni, brugt 10 år på at finde frem til den ultimative Retsina, som fik navnet The Tear of the Pine. Begge er uddannede i Bordeaux og har derfra en klassisk forståelse for kvalitet i vin.
Retsina har været produceret i Grækenland i mere end 2000 år, og man mener, at harpiksen oprindeligt blev brugt til at forsegle amforaer med. Dens konserverende egenskaber nævnes også flere steder. Under alle omstændigheder er tilsætningen af harpiks i dag udelukkende et spørgsmål om duft og smag. Retsina er underlagt en række regler, en af de mere bemærkelsesværdige er, at man ikke må angive årgang på Retsina.
Eleni Kechris som nu er ved at tage over efter sin far
Stelios Kechris foran fadene med den ultimative Retsina
Græsk-Makedonien ligger i det nordlige Grækenland grænsende op til Makedonien, Bulgarien og Albanien. Regionen har produceret vin i årtusinder, og vindyrkning er dybt forankret i kulturen. Klimaet er især i den nordligste del kontinentalt og regionen er mange steder præget af bakker og skråninger. Hoveddruerne er den Xinomavro, en af landets vigtigste blå sorter samt Rhoditis og Limnio. Nogle steder eksperimenteres også med internationale sorter som Cabernet Sauvignon og Syrah. Græsk-Makedonien er hjemsted for nogle af Grækenlands bedste og mest holdbare rødvine.