Siden sammenlægningen i 2008 af de to skrantende kooperativer Cave des Vignerons de Laudun, der blev etableret i 1925 og Cave de Chusclan grundlagt i 1939, er det kun gået fremad for Vignerons Laudun & Chusclan. De er blevet kendt for at levere ligefremme vine der spænder fra det pålidelige til det rigtig gode og i modsætning til mange andre oplever man tilgang af medlemmer, og hvert eneste år er Philippe Pellaton (præsidenten) og hans tro væbner Philippe Amphoux i stand til at præsentere nye ofte spændende vine.
En af de seneste er denne Lirac, der er en særlig cuvée fra de 2 Domainer De Géorand og Saint-Nicolas, som begge ligger nær Saint-Laurent des Arbres i den sydøstlige del af distriktet. Det drejer sig om frugten fra nogle parceller med ældre vinstokke på de 2 climats "Les Cosses" og "Vacquières" hvor jordbunden er dækket af små rullesten, de såkaldte "galtes roulés de silice", som ellers især ses på plateauet oppe bag Châteauneuf-du-Pape.
Høsten er maskinel og vinfremstillingen er klassisk, forstået på en måde, at vinifikationen foregår i beton og rustfrit stål uden fremmede gærstammer, og at vinen efterfølgende modner uden påvirkning fra egetræ frem mod aftapningen, der sker kort før man påbegynder klargøringen til den næste høst.
En mørk aromatisk nærmest generøs Sydrhône med dejlige noter af brombær, blåbær(syltetøj), iris og viol. Tør, ren, rank og fyldig, men ikke voldsom. Bare velafbalanceret og saftig med en fin friskhed der nærmest gør den letløbende
Tilpas robust til at vi kan kalde den for en alsidig madvin. Oplagt til "daube de boeuf à la Provençale" og alle mulige andre simreretter med okse, lam og svin og såmænd også fin til rustikke serveringer med grillet frisk, bare serveringstemperaturen sænkes til 12-14 grader.