Drouhin-Laroze har 0,67 ha. på den 7,3 ha store Latricieres-Chambertin, op mod Clos de la Roche i Morey St. Denis. Hovedparten af vinstokke er plantet i 1959 og resten i 1984, og som regel leverer de frugt til at fylde i omegnen af 10 fade.
Vi modtog tidligt de første glade bulletiner om 2019-årgange fra Caroline Drouhin nede på Domaine Drouhin-Laroze. Hun berettede om en vidunderlig høst under høj september og om nærmest fejlfri druer med et historisk højt sukkerindhold, som helt uden drama var blevet forvandlet nogle meget lovende vine. Og nu havde hun så været i kælderen sammen med Philippe og Nicolas for at smage alle vinene, således at vi kunne få den første rapport om, hvad vi havde i vente fra Domaine Drouhin-Laroze.
Om denne LATRICIÈRES-CHAMBERTIN GRAND CRU 2019 noterede Caroline i maj 2020:
80% NEW OAK BARRELS / 30% WHOLE HARVEST / MALOLACTIC FINISHED AT THE END OF FEBRUARY 2020
"The Latricières-Chambertin of the domain possesses a discreet nose, revealing light aromas of black fruits. On the palate, the attack is smooth and unctuous: it is a rich wine that delivers an aromatic palate of jammed red fruits, essentially blackcurrant. Refined, elegant, and rich, a long finish brings this wine touches of roasted coffee or ripe fruits. The ageing will nevertheless need to be refined to achieve a perfect balance."
Siden er familien blevet stadig mere begejstrede for deres 2019 kollektion, og Nicolas Mestre var da også i fint humør, da Allen Meadows var forbi for at smage vinene i januar 2021. Her opsummerede han årgangen således: "Mængderne var mere beskedne end 2018, men kvaliteten måske er endnu bedre. Vi plukkede druerne fra den 16. til den 22. september, og frugten var stort set fejlfri så vi pillede ikke meget fra ved sorteringen Jeg brugte som udgangspunkt omkring 25 til 30% hele drueklaser i de fleste vinene under vinifikationerne, men det svingede noget. En enkelt vin er gæret helt uden hele klaser, nogle få fik 50% og Très Girard er vinificeret med 100% hele klaser. Ellers er der ikke meget at rapportere, da vi ikke havde problemer og da vinene ser ud til at blive bedre for hver måned, er jeg sikker på de vil udvikle sig smukt.”