Drouhin-Laroze ejer 0,67 ha. af den 7,3 ha store Latricieres-Chambertin, op mod Clos de la Roche i Morey St. Denis. Hovedparten af vinstokke er plantet i 1959 og resten i 1984, og som regel leverer frugt nok til at fylde 10-12 fade.
Sådan gik det ikke i 2012, der kan sammenfattes med 3 ord: Regn, regn og atter regn og dertil kom frost i april og sågar også i maj som stjal sin del af det potentielle udbytte. Det fugtige klima udløste de værste angreb af meldug i mands minde, og da vi under et besøg i foråret 2013 spurgte om Philippe Drouhin havde følt sig udfordret svarede han, at det ville være noget af en underdrivelse bare at kalde det for udfordret. Alt hvad man kan blive udsat for som vinbonde - undtagen råd - havde været på spil, og alle mand havde været i vinmarkerne hver eneste dag for at begrænse skaderne.
Høsten startede den 22. september og selvom regnen kom fortsatte man indtil alle de druer der var tilbage var i hus. Herefter fulgte et møjsommeligt sorteringsarbejde som alt i alt resulterede i et udbytte der blev 40% mindre end gennemsnittet. Frugten fra Latricieres-Chambertin kunne således kun lige fylde 8 fade. Druerne var imidlertid smukt modne og Philippe Drouhin kunne ikke skjule sin stolthed over at vinen, som han udtrykker det, ”er blevet langt, langt bedre, end den har ret til at være."
Vinen er gæret med den naturlige gær på skallerne og efterfølgende modnet på medium til markant ristede fade fra Allier og Nivemais (80% nye) i 18 måneder inden den blev sammenstukket i rustfrit stål og tappet på flaske i foråret 2014 uden forudgående klaring eller filtrering.
Vinen vil have godt af at blive dekanteret inden serveringen og under alle omstændigheder fortjener den store glas som kan eksponere finessen.