Andre fristelser fra Château Rocheyron
Chateau Faugères, 33330 Saint-Étienne-de-Lisse, France
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
"First We take Ribera, then We take Bordeaux" skrev Ole Troelsø i Børsen med Leonard Cohens berømte sang in mente, da han i maj 2011 for første gang skrev om Peter Sisseck nye eventyr i Saint-Emilion. Siden kom den første årgang af Le Grand Vin fra Château Rocheyron i forsalg, og få uger efter var 9.000 udbudte flasker solgt, på et tidspunkt hvor ingen, eller i det mindste kun ganske få, havde smagt vinen. Måske meget heldigt, for Peter Sisseck har siden udtalt, at 2010’erne - som blev fremstillet i et hjørne af kælderen på det nærliggende Château Faugères - endte i et næsten oversøisk udtryk, som slet ikke pegede i den retning, Peter gerne ville med sine 2 Saint-Emilion vine.
La Fleur de Rocheyron er den flotte anden vin fra Château Rocheyron, og selv i den ret gavmilde 2015-årgang er stilen nu mere tilbageholdt og afdæmpet. Der er igen tale om 100% Merlot-frugt som gennemgår såvel en manuel som en optisk sortering, efter alle stilke er fjernet. Herefter gæring uden fremmede gærstammer i 7 cementtanke og 3 rustfri ståltanke, der i størrelse er tilpasset diversiteten i jordbundsforholdene på ejendommes godt 8 ha. med vinstokke. Kun få overpumpninger (remontage) for ikke at ekstrahere for meget og derpå 14 måneder på én gang brugte fade frem mod den obligatoriske klaring med friske æggehvider og aftapning på flaske uden filtrering.
Mørk granatrød i nuancen og på vej mod stor moden generøsiset i næse, hvor mørke modne bær smelter fint sammen med svampe, cedertræ, anis og nelliker. Tør og fyldig uden at være egentlig kraftig, men alligevel ganske intens qua smidige tanniner, som skaber en nærmest dvælende finish. Det her er en Peter Sisseck In Progress.
Peter Sisseck håber at Grand vin fra Château Rocheyron skal blande sig med de 21 slotte, der allerede har status af Grands Crus Classés, når klassifikationen skal revideres i 2022. Ambitionerne fornemmes i La Fleur!
Årgang | 2015 |
Land | Frankrig |
Region | Bordeaux |
Distrikt | Saint-Emilion |
Producent | Château Rocheyron |
Vinmager | Peter Sisseck |
Druer | Merlot (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Under konvertering til økologi |
Restsukker | 2,0 g/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 14 måneder på én gang brugte fade. |
Forventet holdbarhed | 10-12 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 15 - 17 °C |
Varenr.: | 217370 |
“First we take Ribera, then we take Bordeaux” skrev Ole Troelsø i Børsen med Leonard Cohens berømte sang in mente, da han i maj 2011 for første gang skrev om Peter Sissick nye eventyr i Saint Emilion, og berettede at de 9.000 flasker at den første årgang af Château Rocheyron blev solgt på få uger et tidspunkt hvor ingen, eller i det mindste kun meget få, havde smagt vinen.
Det er ikke helt skidt at have en verdenssucces fra Ribero del Duero med i bagagen, når man vender ”hjem” til det distrikt, hvor man i sin tid blev formet som vinmenneske!
Château Rocheyron er et joinventure mellem Peter Sisseck og den spanske mangemillionær Silvio Denz, der har tjent sine penge i parfumeindustrien og siden ekspanderet med kunst, smykker og design i firmaet Lalique inden han bevægede sig ind i vinbranchen via opkøb af det store auktionshus Les Grands Vins Wermuth i Schweiz. Siden forstærkedes Silvio Denz passion for vin og opkøb af flere slotte i Bordeaux fulgte sammen med anparter i Clos d’Agon på Costa Brava. Her blev Peter Sisseck tilknyttet som konsulent i 2006, og i de efterfølgende år knyttede de to så stærke bånd, at de besluttede at give sig i kast med endnu et projekt.
Muligheden kom i 2009 da 7 ha. grænsende op til Château Laroque kom til salg, og herefter var Château Rocheyron en realitet. Der er tale om et stykke jord hvorpå der har været dyrket druer ”altid” med alt hvad det indbefattede i den anden halvdel af det 20. århundrede. Nu er Peter Sissick i gang med den svære konvertering til økologisk drift og han forventer, at det vil tage op mod 10 før druerne bliver i stand til at udtrykke hele det potentiale, som eksponeringen og jordbunden indeholder.
Der er blevet investeret maksimalt i alt der skal til for at behandle druerne på første klasse og forvandle dem til respektindgydende vine. Men målet er ikke at skabe mørke og intense vine med højt alkohol. Tværtimod: Målet er at fintune den særlige finesse og delikate friskhed, som ifølge Peter Sissick er Bordeaux’s særlige gave til vinens verden.
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.
Saint-Emilion ligger øst for Pomerol på Garonne flodens højrebred. Jordbunden er rig på ler og kalk og dermed køligere end grusbankerne i Haut-Medoc, hvorfor Merlot er den foretrukne druesort her. Cabernet Franc er sædvanligvis også med i drueblandingen i en klassisk Saint-Emilion og hos visse producenter også en smule Cabernet Sauvignon. Appellationen er relativt stor og dækker ca 5500 hektar, og mere end 800 producenter opererer her fra. Kun rødvin må produceres under appellationsnavnet, fadlagring anvendes bredt og de bedste vine har lang holdbarhed i flasken. Modsat Pomerol har man i Saint-Emilion en officiel klassifikation oprettet i 1954. Klassifikationen revideres ca. hvert 10. år og blandt appellationens bedste vine kan nævnes slotte som Cheval-Blanc og Ausone.