Product added to basket

 • 0 Kurv

  Kurv overblik

  Du har ikke noget i din kurv endnu...
  Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Hyggekassen og den ultimative sommerdrink

Tema fra Løgismose Vinklub, juni 2017 / Af Chefsommelier Thilde Maarbjerg

Hyggekassen fra Løgismose Vinklub

Hyggekassen

I denne udgave af Vinklubben byder vi også på anden forkælelse end blot vin. Til at forsøde opholdet i sommerhuset med, til at medbringe i bilen på vej på sommerferien eller til blot at snacke løs af, når trangen melder sig.

Til trods for navnet, er Craft Soda pæredansk. De 100% økologiske sodavand med innovative smagskombinationer adskiller sig i høj grad fra markedets øvrige standardprodukter indenfor genren. Ærlig og ren smag af frugt – sodavand også for voksne. Vi har udvalgt følgende 4 varianter: Lemon Lime Burst, Passion Fruit Fiesta, Ginger Geronimo og Blood Orange.

Bag Amettla+ de Mallorca står fem mallorcinske kvinder, hvis mission det er at støtte den mallorcinske mandel. Mandlerne kommer fra de bedste fincas på øen, dyrkes uden anvendelse af sprøjtemidler og sorteres manuelt før de ristes uden skal, krydres og pakkes i hånden. Vi har udvalgt to forskellige smagsvarianter: en blanding af spicy og mild paprika tilsat lidt havsalt og en variant med soltørrede tomater, rosmarin og havsalt. Server mandlerne som en sund snack eller som ledsager til et glas koldt øl eller vin.

Den overdådige florentiner-småkage med fyld af sprøde nødder, kandiseret frugt og karamel og cremet chokolade-dyp, som stammer fra solkongen Ludvig den 14’s køkkener, har gået sin sejrsgang over hele Europa. Vores leveres af det engelske Fudges Bakery, hvis ry for kager og biscuits af ekstraordinær kvalitet har spredt sig siden 1926. I dag varetages produktionen af familiens tredje generation. Server dem til din te, kaffe eller et glas sød vin, knus dem som crumble på vaniljeis, server dem i selskab med jordbær ved festlige lejligheder eller forær æsken bort som værtindegave.

I de senere år har vi benyttet os af, at så mange dygtige kokke har deres daglige gang i køkkenet i vores Løgismose butik på Nordre Toldbod i København og sammen med dem udviklet en række produkter. Karamellerne er lavet som et samarbejde mellem vores konditor Ronnie og Len Chocolatier. Basen er silkeblød karamel med masser af tyk fløde og smør. Vores konditor har herefter videreudviklet og skabt en nyskabende karamel tilsat Tonkabønner, tørret æble og skovmærke.

Summerbird Organics passionstrøffel består af en blød kerne af passionsganache omkranset af lys chokolade 49% drysset med en kontrastrig smag af passion og florsukker. Sprødhed, fylde, sødme og syre. Et sofistikeret produkt med komplekse smagsnuancer.

Bag Kraghs Luxury Selection Cashews står den ihærdige iværksætter Regnar Kragh. Cashewnødderne bliver dyrket hos særligt udvalgte bønder, hvor de høstes og sorteres med dedikeret omhu. Kun de bedste nødder godkendes til ristning. Vi har valgt henholdsvis chili og honning som de to smagsvarianter til denne Vinklub. Server nødderne som godt selskab til en iskold aperitif.

Hyggekassen indeholder:

 • Lemon Lime Burst - Craft Soda 20 cl, 2 stk.
 • Passion Fruit Fiesta - Craft Soda 20 cl, 2 stk.
 • Ginger Geronimo - Craft Soda 20 cl, 2 stk.
 • Blood orange Obsession - Craft Soda 20 cl, 2 stk.
 • Ristede Mandler - Mild Paprika - Ametlla+ de Mallorca 130 g, 1 stk.
 • Ristede Mandler - Soltørret Tomat & Rosmarin - Ametlla+ de Mallorca 130 g, 1 stk.
 • Florentiner - Mælkechokolade - Fudges Bakery 8 stk 210 g, 1 stk.
 • Karameller - Tonkabønner, Æble & Skovmærke - Løgismose/Len Chocolatier 100 g, 1 stk.
 • Chips, letsaltede - Brown Bag Crisps 150 g, 1 stk.
 • Chips - Trøffel - Tartuf Langhe 100 g, 1 stk.
 • Passion trøffel - Summerbird Organic, økologisk, 100 g, 1 stk.
 • Cashewnødder - Chili - Kraghs Luxury Selection 90 g, 1 stk.
 • Cashewnødder - Honning - Kraghs Luxury Selection 90 g, 1 stk.

Hyggekassen

Spritz kit fra Løgismose Vinklub

Spritz kit

Jeg anser ikke mig selv som værende til falds for modeluner, men jeg må nu sige, at denne har bidt sig fast, særligt når den laves med Contrattos Aperitif frem for den allestedsnærværende Aperol, som uberettiget har fået noget nær patent på denne drink. Aperol er bare én producent (og den største) ud af mange, der laver den milde orangelikør til drinken Spritz.

Contratto derimod, er en mindre spiller ejet af de populære Rivetti brødre fra La Spinetta, og de har genoptaget Contratto-husets helt store glansnummer fra 20'erne og 30'erne, Vermouth og Bitter. Aperitif kan beskrives som en luksusudgave af Aperol lavet udelukkende på naturlige smagsgivere og farvet med gulerods- og rødbedesaft. Af ingredienser kan blandt andet nævnes: appelsin, kardemomme, citron, lakrids, rabarber, mynte, ingefær og meget mere. Aperitif holder 13,5% alk.


Opskrift: The Spritz
1 del Contra o Aperitif
2 dele Prosecco
1 del mineralvand med brus
Fyld et hvidvinsglas op med isterninger. Tilsæt Aperitif og hæld derefter Prosecco og mineralvand i. Rør evt. ganske let med en spiseske, så de tre ting blander sig ensartet. Garner med appelsinskive og evt. en stilk mynte.

I en Spritz skal der også tilsættes mousserende vin, optimalt Prosecco på 100% Glera, og vi har udvalgt ”Sgajo” Extra Dry fra Perlage, vores økologiske leverandør fra Soligo i Veneto. Vineriet har sat standarden for ikke bare økologisk Prosecco, men vintypen i det hele taget med deres dedikerede fokus på friskhed for enhver pris, hvorfor de aftapper adskillige gange i løbet af året, så vinene altid er blomstrende, charmerende og spændstige. Extra Dry udgaven inde- holder 15 g sukker pr. liter og er dermed ikke knastør.

Spritz kit indeholder:

 • Contratto Aperitif, 13,5% (100 cl) Contratto, 1 stk.
 • Prosecco Extra Dry Sgajo økologisk/vegansk, Perlage, 2 stk.

Spritz sæt 2fl. Prosecco 1 fl. Aperitif

Løgismose Vinklub – åben for alle

Se alle vinene i den aktuelle Løgismose Vinklub her