• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Vinene fra det sydlige Rhône er værd at rejse efter

I Danmark er vinene fra Côtes du Rhône Frankrigs stærkeste vinøse trumfkort, og lige nu frister fire flotte årgange på stribe.

I de år hvor salget af vine fra connaisseurernes mekka Frankrig raslede ned, formåede de at glide af på krisen nede i Côtes du Rhône. Vinene steg knap så meget som mange andre, og så havde de præcis den krydrede fylde og det saftige smæk for skillingerne, som ere og ere forbandt med den gode rødvinsoplevelse. Så der var mange, som ikke svigtede Côtes du Rhône, selvom de også rakte ud efter Ripassoen og åbnede døren på klem for de invasive arter Primitivo og Zinfandel.

Côtes du Rhône blev og er stadig en såkaldt "danskervin", og i sensommeren vil de største fans for 16. år i streg hylde vinene ved en særlig festival under mottoet "Côtes du Rhône - Når livet nydes".

Rhônedalen er bare seks timer borte

Vi vil gerne tage det et skridt videre og opfordre til, at den næste forlængede weekend, eller måske endda en del af ferien kommer til at handle om en tur i Rhône-dalen. Fire bemærkelses- værdige årgange på stribe betyder, at der aldrig har været ere charmerende vine mættet af fuldmoden frugt at vælge

i mellem end netop nu, og rundt omkring på de mange vinbarer og mindre lokale restauranter opererer de med en prissætning, som gør det muligt virkelig at slippe nysgerrig- heden og begejstringen løs.

Det er et vidunderligt slaraffenland hvor der stadig – selv i Châteauneuf-du-Pape – er overraskende langt mellem turist- fælderne, og så ligger Rhône-dalen faktisk lige om hjørnet, hvis man ser stort på sin CO2- samvittighed. Der er ere daglige direkte y både til Nice og Geneve og derfra tager det bare få timer at nå Rhône-dalen i biler som udlejningsselskaberne uden- for sæsonen falbyder til rystende lave priser. På en god dag er seks timer fra Kastrup til f.eks. et hotel i Avignon ikke urealistisk!

Besøg to af vores favoritter

Først fremme formidler vi gerne kontakten til Château Mont-Redon, som inviterer indenfor i en af de mest impone- rende kældre i det sydlige Rhône og ej at forglemme indenfor i deres bibliotek, som rummer den største samling af nt mod- nede vine i hele Châteauneuf-du-Pape. Her vil de este kunne nde vinen fra deres fødselsårgang, og såfremt Pierre Fabre og hans team vurderer, at den stadig vil være en nydelse, er det også muligt (mod behørig betaling) at smage vinen på stedet eller få en aske med hjem.

Herefter kunne frokosten med fordel indtages på Restaurant Le Verger des Papes, der ligger helt oppe under de sørgelige rester af Pave-slottet. Trods en meget høj andel af udenlandske gæster holder brødrene Philippe og Jean Pierre Estevenin et imponerende niveau, og så er udsigten fra terrassen ganske enestående, når man skuer ned over Rhône- oden og ud mod Lirac og Tavel i det fjerne. To distrikter, som i øvrigt slet ikke oplever det samme turisttryk som mange af de andre distrikter, og derfor fungerer som herlige escapes i højsæsonen.

Find trøst i vores butikker eller i webshoppen

Hvis du vælger at nøjes med at drømme om en tur til Rhône- dalen er der trøst at hente i vores to butikker og i webshoppen. Således tilbyder vi lige nu ere end 50 forskellige vine i årgangene 2015 til 2018. De 4 årgange, som har fået Philippe Cambie - en af de største personligheder i det sydlige Rhône - til at udtale at ”jeg lige nu oplever de lykkeligste år i min tid som vinmager”.

Adresser:

Château Mont-Redon
Chemin de Maucoil
84230 Châteauneuf-du-Pape www.chateaumontredon.com

 

Restaurant Le Verger des Papes Rue Montée du Château 2, 84230 Châteauneuf-du-Pape www.vergerdespapes.com