• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Overdådige Riesling–vine fra det allersydligste Mosel

Producent: Weingut Würtzberg | Område: Saar, Tyskland

Weingut Würtzberg producerer forrygende vine fra de to såkaldte Grosses Lage Herrenberg og Würtzberg, der rejser sig stejlt over Saar-floden små 30 km syd for Tysklands ældste by Trier. På bare 3 år er Würtzberg blevet et af de helt hotte navne på den kogende tyske vinscene, og vi er derfor stolte over, at vi har kunne lande en aftale om eneforhandling i Danmark. Her introducerer vi fire vine, som simpelthen skal prøves, hvis man interesserer sig bare en lille smule for tysk Riesling.

Fagekspert, Per Bach

SPAR 25%

Mix 6 flasker Weingut Würtzberg-vine efter eget valg

Weingut Würtzberg debuterede med 3 guldmedaljer i ”The Drinks Business Global Riesling Masters” i efteråret 2017. Guldet blev fulgt af en 1. plads i Best of Riesling Challenge i kategorien "Vintage 2016 restsüß" i Enos Magazine i marts 2018, og senere, da alle de førende tyske vinguider var kommet i handelen, kunne vores nye venner lade propperne springe og fejre, at de var stormet ind i dem alle.

Forunderligt, men ikke underligt. Kigger man lidt nærmere på logoet vil man opdage, at det er videreført fra den seneste ejer Dr. Jochen Siemens, og før det leverede den navnkundige Bert Simon i en årrække på et niveau, som kun blev matchet af Egon Müller og de ikoniske vine fra Scharzhofberg.

Det er ægteparret Dorothee Heimes og Ludger Neuwinger-Heimes, som i foråret 2016 kom under vejr med, at Jochen Siemens var ved at være pensionsmoden, og at der ikke stod nogen next generation på spring i kulissen. I løbet af sommeren enedes de om at overtage vingården inklusive vinmageren Franz Lenz og den polske familie, som Dr. Siemens havde installeret i en fløj på det lille slot, således at de kunne passe vinmarkerne 24-7. Det eneste, der af juridiske årsager ikke fulgte med, var navnet, og derfor blev det til ”Weingut Würtzberg vormals Dr. Siemens” med reference dels til det navn slottet havde haft, da det blev opført i slutningen af 1700-tallet og dels til den seneste historie.

Ludger Neuwinger-Heimes havde trukket familien med rundt i verden, mens karrieren i den mægtige Freudenberg Group tog form, men efter at han havde landet et job som nansdirektør
i koncernen, var det slut med udstationeringerne og på tide at slå rod. Og eftersom Dorothee var datter af en vinbonde i Saar- burg og eftersom deres søn Felix netop var begyndt at studere Weinbau und Oenologie ved universitetet i Geisenheim lå det 
i kortene, at rammen om det fortsatte familieliv måtte blive en vingård. Det lille slot oppe på bakken over Saar-floden levede op til alle deres drømme.

2018 er den 3. årgang under det nye regime, men den 14. for Franz Lenz, som fortæller, at han aldrig har oplevet en varmere sommer og aldrig har set så mange sunde og perfekt modnede druer så tidligt på Herrenberg og Würtzberg. Høsten blev således indledt allerede i den sidste uge af september (3 uger tidligere end normalt) for at sikre, at den karakteristiske sprøde Saar-syre stadig kunne fornemmes og for at sikre at de tørre vine ikke blev for alkoholtunge.

 

GUTSSCHÄNKE

Dorothee og Felix har fået renoveret det gamle smagelokale på Würtzberg og inviterer vinentusiaster til at komme forbi til en snak og et par smagsprøver i elegante omgivelser torsdage og fredage fra 14-17 og lørdage fra 11 til 16. I det hele taget er Gutsschänke en af de helt store attraktioner, når man tager den mere end 200 km. lange og hele vejen vidunderlige tur langs Saar og Mosel ned mod Koblenz. Og lige så snart man kommer lidt væk fra turistmagneterne (Saarburg med vandfald på torvet, Trier med 9 monumenter på UNESCO's verdensarvsliste, Bernkastel og Cochem) er der tale om små fredelige vinbyer med smukke gamle huse og toppede brosten. Besøg f.eks. Senheim hvor 16 små vinproducenter alle ugens dage venter i den hyggelige Zeller Straße.

 

Riesling Trocken 2018

Frugt fra Serriger Antoniusberg og de tidligst høstede parceller på Serriger Herrenberg holdt på 12% alkohol og gæret ned til en restsødme på 8 g. Forfriskende næse med herlige noter af pære, pink grape og stikkelsbær. Let, aromatisk, ikke knastør og med en herlig saftig fornemmelse hele vejen igennem, som gør det svært ikke at blive en lille smule lykkelig!

Riesling Roteschiefer Trocken 2018

Udelukkende frugt fra det syd-sydvestvendte Würtzberg fra parceller helt nede ved Saar-floden, hvor kvartsit og rød skiffer giver jorden en særlig dyb rustrød nuance. 12,5% alkohol og 8 g sukker, som fornemt løfter aromaerne af mandarin, bergamotte og fersken mod det sublime. Lidt fyldigere end åbneren uden det på nogen måde anfægter mineralitet og elegancen.

Riesling Serriger Würtzberg Grosses Gewächs

Udelukkende frugt fra de ældste vinstokke rundt omkring på den stejle skråning. Heraf adskillige, som er podet på gamle rødder, der har overlevet vinlusen. Stadig bare 12,5% alkohol og igen 8 g sukker. Vidunderlige blomstrende noter af mirabelle, grapefrugt og hvid fersken i et mildt og cremet udtryk, som på fascinerende vis bliver løftet af en smuk syrlig fornemmelse fra start til slut.

Riesling Serriger Herrenberg Spätlese

Udelukkende frugt fra det stejle Herrenberg, hvor den blå skiffer bringer en umiskendelig mineralitet, som sammen med den Saarske syre omfavner sødmen og etablerer en forunderlig intens saftighed og en lokkende lang nish. 8% alkohol og 75 g restsukker. En mesterlig vin, som smager vidunderligt nu og blot bliver endnu bedre i løbet af de næste 15-20 år!