• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Pærer i sæson

De søde og sprøde pærer er i sæson netop nu og vi kan derfor varmt anbefale at lade pærerne indgå i diverse kreationer i det søde køkken hvor pærens aroma kan få lov at brillere. Her får du vores konditors bud på to søde retter med pære. Servér med et afkølet glas pære-brændevin.

Der findes mere end 1.500 pæresorter i verden, de fleste franske, men også herhjemme er disse fem sorter nogle af de mest almindelige:

Alexander Lukas Perfekt moden midt i november med holdbarhed resten af året. Den grøngule pære er middelstor og ægformet. Pæren har god syrligsød smag, en tyk skræl samt fint og fast frugtkød. God til desserter.

Clara Frijs Plukkes i september med ca. 1 måneds holdbarhed på køl. Det er en middelstor, rund pære med meget tynd skræl. Smagen er sød og aromatisk og frugtkødet sprødt og saftigt. God som spisepære, men også til desserter og bagning.

Comice I midten af oktober er pæren plukkemoden og kan holde sig et par måneder. Sødt og saftigt frugtkød og brungrøn skræl. En fantastisk spisepære.

Conference Den matgrønne pære er moden først i oktober og har lang holdbarhed. Den er middelstor med form som en nissehue. Saftig, let krydret, god aroma og sød – oplagt bare at spise.

Grev Moltke Græsgrøn, rund pære som ndes i mange frugthaver, klar til plukning i midten af september. Sødt, men lidt grynet frugtkød, som gør den bedst til kager og desserter.

Opskrifter med pærer

Opskrift

Pære Belle Helene

Få opskriften

Opskrift

Pæretærte

Få opskriften

Servér til desserten

Livets vand som eau di vie betyder kan fremstilles af mange typer råvarer, og pærer er en af dem, der har potentiale for at give sig til kende i det færdige destillat. Det kræver selvfølgelig karakterfulde pærer og en dygtig brænder eller master distiller, som det så fornemt hedder i dag, og Etienne Brana har nu i snart 50 år excelleret i brændevin i den franske del af Baskerlandet.

Familiens lille plantage med den vidunderlige pæresort, Williams, inspirerede tilbage i 1974 Etienne og hans kone Adrienne til at forsøge at lave en brændevin ud af dem. Det blev en stor succes, og porteføljen tæller nu også hindbær- og blomme- brændevin. Branas Poire de Williams er akkurat så præcis, som man kunne ønske sig med en nærmest æterisk duft af den til tider flygtige pære-aroma. Den er så fin, at den kan nydes selv efter frokosten og gerne let afkølet, så frugten fremhæves endnu tydeligere i duften.