• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Hvide asparges

De hvide asparges er en vidunderlig delikatesse, og herhjemme spiser vi dem særligt i sæsonen fra maj til juni.

I Tyskland er den hvide stængel så populær, at der afholdes festivaler for at fejre den, og du kan endda tage en såkaldt asparges-rute ned gennem landet for at møde de mange aspargesfester.

Herhjemme har den hvide asparges' popularitet måtte vige pladsen for den grønne af slagsen, som næsten har overtaget markedet. De hvide asparges er da også dyrere og en smule mere krævende at fremstille og dette skyldes, at de hvide dyrkes under jorden og ikke over, som de grønne.

De hvide aspargestoppe skal løbende dækkes med jord i takt med at de vokser, hvilket kræver en større indsats for bonden fremfor de grønne asparges, som blot skal vokse uden yderligere indblanding.

Dette er bl.a. årsagen til den højere pris. Fordi de hvide asparges gror under jorden, får de også en tykkere og mere træet skræl, som gør, at de bør skrælles og dampes, før de kan nydes.

Det lille ekstra indgreb i pengepungen og indsats med tilberedningen lønner sig dog. Med de hvide asparges får du en kraftigere aspargessmag, som både rummer syre, sødme og umami.

Læs mere om både de grønne og de hvide asparges.

 

Opskrift

Hvide asparges med brunet smør

Find opskriften her