• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Vine, som er skabt til at begejstre

Producent: Bodegas Tapiz | Område: Mendoza Valley, Argentina

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi ikke flyver til Sydamerika hvert andet øjeblik, og at oversøiske vine ikke er vores primære fokusområde. Men vi er altid nysgerrige, og har i lang tid gerne villet opruste bare en lille smule udenfor Europa. Derfor har vi smagt et utal af vine og efterfølgende brugt alt for lang tid på at sige ”Tak, men nej tak” til de håbefulde agenter og producenter. Befrielsen kom, da Bodegas Tapiz dukkede op på Nordre Toldbod. Pludselig sad vi med vine, som helt åbenbart var blevet til uden syrejusteringer og andre fiksfakserier.

Fagekspert, Per Bach

 

Bodegas Tapiz er en vild historie om topprofessionelle amerikanske vinfolk, som fik et storstilet projekt til at løbe fuldstændig af sporet og derfor i 2003 solgte Tapiz-brandet, produktionsanlægget og omkring 2.000 ha. til det unge argentinske ægtepar Jorge og Patricia Ortiz. Deres primære vinviden indtil da var kommet fra hyggelige temamiddage sammen med vennerne, hvor værterne stod for maden, og gæsterne kom med vinen.

Patricia Ortiz, der ellers var hjemmegående husmor til fem, trådte ind i rollen som daglig leder og fløj hver uge fra Buenos Aires til Mendoza, hvor hun langsomt overvandt sine mandlige kollegaers kønsforskrækkelse. Og mere til. Således blev Patricia Ortiz for et par måneder siden valgt som den første kvindelige præsident for den magtfulde forening "Bodegas de Argentina" og repræsenterer nu mere end 250 Bodegaer både nationalt og internationalt.

Selv hævder Patricia Ortiz, at det er vinene fra Bodegas Tapiz, som har båret hende frem, og hun krediterer derfor sin ønolog Fabián Valenzuela og den legendariske Jean Claude Berrouet, som i 2017 tiltrådte som konsulent efter 44 år i spidsen for selveste Château Petrus.

Indledningsvis introducerer vi 3 vine fra Bodegas Tapiz:

Mendoza Chardonnay, 2018

Frugt fra Finca Los Nogales og Finca San Pablo i op til 1.400 meters højde bringer en sjælden naturlig friskhed ind i vinen. Gæret og modnet i stål bortset fra 6%, som snuser til brugte franske fade. Blomstrende og charmerende. Tør uden at knase. Lidt af en pleaser på den gode måde.

Mendoza Malbec, 2018

Frugt fra forskellige parceller i Valle de Uco i 1.100-1.300 meters højde. Nul egetræ, men fuld malolaktisk gæring i de 10 måneder som vinen er undervejs i rustfrit stål. Elegance uden spor af blommemarmelade og tørret frugt. Bare herlig umiddelbarhed og saftige bær i rigt mål.

Mendoza Black Tears Malbec, 2014

Frugt fra familiens ældste parceller på Finca San Pablo i 1.300-1.400 meters højde, hvor de mest erfarne drueplukkere er "licensed to pick only the most beautiful grape bunches." 24 måneder på nye franske fade. De sorte tårer, som driver ned på etiketten, siger det meste, så tag hagesmæk på! En hedonistisk argentinsk Malbec, som i 2011-årgangen sneg sig ind på Wine Enthusiast Magazine's berømte top-100-liste.

Opskrift

Grillspyd med andehjerter, shiitake-svampe og majs med salvie

Barbecue på Argentinsk inkluderer ofte kyllinge- eller andehjerter – gerne på spyd. Servér med Bodegas Tapiz i glasset.

Få opskriften