• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Sensommerens krebsegilde!

Producent: Château Sainte Roseline Cru Classé Område: Provence, Frankrig

De sarte, letkrydrede krebs fortjener et godt modspil. I Sverige skal der øl og snaps på bordet til kräftskiva (krebsegilde), men vi går en lidt anden vej og anbefaler en rosévin fra øverste hylde.

Indkøbschef: Vin og spiritus, Jasper Mohr Holm

 

Lampe de Meduse er fra slottet Saint Roseline, der er i den eksklusive elite af kun 18 Cru Classé-producenter i Provence. Det første man bemærker er – udover den sarte, svagt lyserøde farve – den iøjnefaldende flaske, der stammer fra 1950, og er skabt af den daværende ejer, baronesse Rasque Laval. Flasken er designet til at udstøde et karakteristisk dybt "klonk", hvis man stopper med at skænke før halvdelen af flasken er tømt.

Det er en hilsen til myten om medlemmerne af det såkaldte bacchiske broderskaber "Odre Illustre des Chevaliers de Méduse", som ud over at regulere og kontrollere vinproduktionen i 1600-tallet også udmærkede sig ved at være særdeles tørstige. Ifølge myten skulle det være ganske vist, at de kunne "Lamper le vin" (tømme en flaske i én stor slurk) inden de satte sig til bords. Det vil nok blive en kort aften for mange i dag, om de skulle prøve, men den hedonistiske myte, går meget godt i tråd med krebsegilde.

Det vigtigste er naturligvis smagen. Mange rosévine bliver for kraftige til de delikate krebs, men Lampe de Meduse udmærker sig ved sarte, sprøde noter af røde bær som hindbær og ribs, med en underliggende salt mineralitet, som man kun finder i de bedste rosévine fra Provence. Samtidig er der en klar smagsnote af citrusfrugt, som komplementerer krebsen.

Start gerne gildet med Lampe de Meduse som aperitif, og nyd at opleve vinen udvikle sig over aftenen i takt med at der serveres krebs til.

Opskrift

Kogte krebs

Sæsonen for friske krebs er august og september og det er en af de ypperste fødevarer i sæson netop nu.

Få opskriften