• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Eksklusiv smagekasse fra Château Belles-Graves

Producent: Château Belles-Graves | Område: Lalande de Pomerol, Frankrig

Fagekspert, Per Bach

 

Det er kun godt et år siden, vi overtalte Xavier Piton til at gå ned i den private kælder for at pakke en særlig kasse med Le Grand Vin i årgangene 2007-2012 til Klub Løgismoses vinvenner. Adskillige begejstrede tilbagemeldinger fulgte, og kassen blev bl.a. kaldt "et levende bevis på hvor vitale vinene fra dette dejlige slot er omkring deres 10 års fødselsdag". I det tidlige forår sad vi så med de re senest frigivne årgange af Le Grand Vin samt 2015-årgangen af 2. vinen Les Terrasses de Belles-Graves, som vi ikke tidligere er blevet tilbudt. Det blev en eftermiddag, hvor der var plads til begejstring, så vi aftalte nok engang at kontakte Xavier. Resultatet er denne smagekasse fra Château Belles-Graves, som vi kalder 2. edition.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed
Château Belles-Graves er relativt afsondret og fredfyldt, og et par dage i et af de 4 ne chambres d'hôtes på slottet er stærkt vanedannende. F.eks. det sydvendte værelse oppe på 1. salen, hvor man kan nyde solnedgangen med et glas Belles-Graves i hånden og opleve, hvorledes Pomerols skyline langsomt rykker nærmere mens solen forsvinder bag horisonten.

Profilen af Eglise de Pomerol er pejlemærket. La Fleur-Pétrus, Vieux Château Certan, La eur og selve Pétrus ligger lige til venstre, og afstanden er bare 700-800 meter. Set i det perspektiv er markedskræfterne forunderlige. Lafleur og Pétrus er suset op i henholdsvis 9.500,- og 34.500,-, mens man stadig kan bo to personer, en hel uge på Belles-Graves – inklusive vin ad libitum – for mindre end det, det koster, at forgribe sig på en enkelt flaske Lafleur!

Slottets 17 ha. ligger i den absolut bedste del af Lalande-de-Pomerol hvor masser af grus løsner leret, og hvor rige mængder af jernoxid farver jordoverfladen rødbrun fuldstændig som oppe på det centrale plateau omkring kirken i Pomerol. Belles-Graves har da også, så længe vi kan huske, leveret på niveau med en række af kollegaerne ovre på den anden side af den lille Barbanne-flod, der adskiller Lalande fra Pomerol, og der er derfor ikke skyggen af proportionalitet mellem pris og kvalitet mellem Belles-Graves og de berømte silhuetter i solnedgangen.

Belles-Graves og Løgismose
Lene Grønlykke svingede ned ad linde-alléen, der fører frem til det lille slot en dejlig solskinsdag kort efter åbningen af Kong Hans Kælder i 1976. Hun var på jagt efter vine, som både var til at betale og som indfriede de ambitioner, hun og Sven havde med Kongen og Falsled Kro. Hun blev charmeret af vinen og de to søstre Marie-France Theallet og Christine Piton, som havde fået overdraget nøglerne til slottet et par år forinden, og de enedes om, at Løgismose kunne få eneforhandling på vinen, blot Lene lovede, at købe et lille parti hvert år. Den aftale har Løgismose stort set overholdt, og det er således 38. til 41. årgang i samarbejde med Belles-Graves, som vi her præsenterer i en smagekasse.