• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Stormesteren fra Rhône

Halos de Jupiter

Millésime du siècle

Som en slags betaling for sit konsulentarbejde får Philippe Cambie adgang til små partier af fremragende vine fra nogle af sine forskellige samarbejdspartnere. Alle vinene fremstilles på de forskellige domainer i de forskellige distrikter og transporteres i løbet af den første vinter ned til vennen og legekammeraten Michel Gassier i Costières de Nîmes, hvor Philippe og Michel passer og plejer vinene, indtil de til sidst bliver sammenstukket og tappet på flaske. En lille negociant-gesjæft om man vil, som skiller sig ud ved at have adgang til frugt fra nogle af de mest interessante parceller med gamle Grenache-vinstokke i det sydlige Rhône.
Philippe har valgt at markedsføre vinene under det højtflyvende navn ”Halos de Jupiter” og forklarer, at "Jupiter" (som både er kongen i den græske mytologi (Zeus) og solsystemets største planet) symboliserer Grenache-druen, og at Jupiters mange måner (som svæver i koncentriske ringe omkring planeten – de såkaldte ”Halos”) herefter bliver til Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Côtes du Rhône, Costières de Nîmes og alle de andre distrikter, som begaver os med verdens bedste Grenache-vine.
Philippe Cambie er selv godt oppe at køre over vinene fra 2015 og 2016, og da vi har lært ham at kende som en yderst beskeden og stilfærdig mand uden de store armbevægelser, så gør det indtryk, når vi oplever hans smittende begejstring. Således bedyrer Philippe, at han aldrig havde troet, at han skulle komme til at vinificere så fremragende en frugt to år i streg, og at 2016-årgangen meget vel kan ende med at blive stående tilbage som "millésime du siècle". Og det må siges at være meget store ord, når man tænker på, at vi endnu har 82 årgange til gode i dette millennium!

Philippe Cambie

Philippe Cambie

Vi har skrevet om Philippe tidligere og vi kommer til at skrive om ham igen – den sande stormester i det sydlige Rhône. Ingen fylder mere i landskabet end han gør. Ingen samarbejder med flere feterede Châteauneuf-du-Pape-huse end han gør, og ingen anden vinmager har haft så mange fingre med i spillet som Philippe Cambie, når Robert Parker og de andre guruer begynder at kaste om sig med magiske 100-points sedler.

Costières de Nîmes 2015

 

Officielt er det en hemmelighed hvorfra frugten til de forskellige vine kommer, men det skulle da være meget mærkeligt, hvis ikke det er Michel Gassier selv, der er på spil her. 75% Grenache, 15% Syrah og 10% Mourvèdre gæret og modnet i cement. 50% hele drueklaser. Herlig fyldig, frugtig og letløbende vin, som charmerer alle, der møder den.

Côtes du Rhône 2016

 

80% Grenache fra gamle vinstokke omkring Signargues og Cairanne, gæret og modnet i cement og 20% Syrah fra Rasteau, som lige har fået 12 måneder i ældre demi-muids inden de to vine forenes i denne lykkelige alliance. En mørk, fyldig, pulserende, herlig aromatisk, ja nærmest karismatisk Rhônevin, som i tidligere årgange allerede har begejstret tusindvis af danske ganer

Gigondas 2016 

 

88% Grenache og 12% Mouvèdre høstet fra 2 parceller med gamle vinstokke lige nedenfor Dentelles de Montmirail. Udelukkende hele drueklaser, der gæres uden svovltilsætning og efterfølgende modnes 12
måneder i gamle demi-muids. Et perfekt eksempel på hvorledes Mouvèdre kan give Philippe Cambies elskede Grenache den fornødne kant. Imponerende dybde!

Châteauneuf-du-Pape 2016

 

85% Grenache fra mere end 100 år gamle vinstokke, som i forening med 10% Syrah & 5% Mourvèdre fra området mellem Orange og Courthezon forvandles til en mesters fornemme fyldige hyldest til Sydrhônes vigtigste appellation. Ingen knusning af druerne. Modning i bare fem brugte 600-liters-fade fra Bourgogne. En på én gang magtfuld og overdådig, harmonisk og elegant vin.

Châteauneuf-du-Pape Adrastee 2015

 

Udelukkende Grenache høstet ad flere omgange fra en lille parcel med mere en 100 år gamle vinstokke på den centrale del af "La Crau". Gæret uden knusning af druerne og siden modnet i én gang brugte demi-muids fra Bourgogne. Bare to fade, som veksles til 1.500 flasker. Philippe Cambies ultimative kærlighedserklæring til den drue han skatter højere end alle andre.

Find flere gode vine

Se hele vinsortimentet her