• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Vine til livets store fester

Det sene forår og sommeren er højtid for livets fester, og det er som regel lig med mange til bords.

Mix-tilbud

Bland 24 flasker efter eget valg og spar op til 1.033,- hele maj

En festlig start

Mas de Valls Brut Nature, De Müller

Bobler er altid en festlig start. Sørg for at have rigeligt til selve ankomsten, hvor mange skal hilse på hinanden og ikke alle måske kommer præcis til tiden. De Müllers glimrende Brut Nature, er med sin tørre, friske stil et glimrende glas til velkomst og en god ledsager til salte snacks eller kanapéer.

Til skaldyr og mild fisk

Trebbiano d’Abruzzo, Lupi Reali, 2017

 Er der skaldyr på menuen, er denne friske frugtige Trebbiano fra Abruzzo i det centrale Italien et godt valg. Vinen er gæret og lagret på ståltanke, så de ne æble og blomster står fremtoner af og med en snert af citrus i afslutningen er den oplagt som ledsager til lette anretninger med rejer eller muslinger, en let bisque på skaldyr eller retter med rå, saltet eller dampet fisk.

Til kraftig fisk

Chardonnay, Hobnob, Pays D’Oc, 2017

I den mere fyldige afdeling finder vi denne sydfranske Chardonnay, der med sine toner af egetræ og mere fyldige mundfølelse egner sig

godt til kraftigere retter med stegt sk eller røget laks. Er der cremede saucer med øde eller creme fraiche er vinen også et godt valg, ligesom den kan klare selv lidt kraftigere kødretter.

God all-round rødvin

“Le Domaine”, Domaine Saint Jacques d’Albas, Minervois, 2016

Syrah og Grenache dyrket i Minervois i Sydfrankrig giver denne vin en herlig umiddelbar appel med både saftige bærtoner og et delikat krydret strejf. Her er ingen krydderier fra fadlagring og udtrykket er mellemfyldigt, og det gør vinen bredt anvendelig til både kraftigere retter med fjerkræ eller til kalv og gris. En charmerende og letløben rødvin.

Til lam, okse og ost

Manon Roble, Bodegas Mano a Mano, Tierra de la Castilla, 2016

Tempranillo står alene i Manon Roble, og som det er tydeliggjort i mange af Spaniens store vine, har denne druesort affektion for egetræ. Vinen fremstår voluminøs, blød og venlig med sødmefulde associationer og den egner sig særligt godt til retter med lam og okse, og endda også gerne med en kraftig sauce til. Også en glimrende rødvin til ost.

Til bær og chokolade

Banyuls ”Rimage”, Tramontane Wines, 2014 (375 ml)

Står den på desserter med chokolade og/eller bær er Banyuls fra Roussillon i Sydfrankrig et oplagt valg. Med sine toner af kirsebær og jordbær og diskrete strejf af vanilje harmonerer den godt med det søde køkken, og sødmen er fint afstemt, så den ikke fremstår for sirupsagtig. Alkoholen er markant lavere end portvin, og den egner sig godt til at blive serveret let afkølet.

Viden om vinglas

Bliv klogere på hvilke typer glas der passer til vinen.

Læs mere