• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

To Chiantier fra Coltibuono

Producent: Badia a Coltibuono | Område: Toscana, Italien

 

Det er let at forstå, hvorfor mange rejsende i Chianti-området opfatter et besøg på dette historiske romanske kloster fra det 11. århundrede, som højdepunktet på turen. Badia a Coltibuono rummer både et ulasteligt hotel og en glimrende restaurant, og det hele ligger midt i en smuk have, som emmer af historie og romantik.

Vinproduktionen er imidlertid blevet trukket ud af de historiske rammer til et topmoderne vineri, der stod færdigbygget i 1997, og herfra produceres nu en række ikoniske Chianti Classico-vine fra Badia a Coltibuonos omkring 70 ha. med vinstokke, der siden 2003 har været økologisk certi cerede.

Chianti Classico, Badia a Coltibuono, 2016

Badia a Coltibuono er garant for klassisk Chianti, således også i den særdeles glimrende årgang 2016, hvor eneste problem er, at mængderne ikke blev særlig store på grund af ødelæggende hagl i løbet af foråret. I næsen frisk og delikat brombær og kirsebær med undertoner af kaffe og vanilje fra de 12 måneder på fad. Tanninerne er afrundede og fremstår ot integreret i vinen, der er lavet på økologisk dyrkede druer, hvor af 90 procent er Sangiovese, mens de resterende 10 procent er sammensat af andre lokale druesorter. Drik den til et bredt udvalg af pastaretter fra ravioli til cannelloni.

Cultus Boni Chianti Classico Riserva, Badia a Coltibuono, 2013

Klassisk Chianti Classico med den ekstra dybde fra 24 må- neders lagring på brugte franske fade af varierende størrelse. Den ekstra lange lagring giver producenten lov til at bruge Riserva-prædikatet, og man fornemmer også straks, at der er masser af dybde at komme efter. Først rammer de røde kirsebær næsen, som hurtigt får selskab af mentol, tørret oksekød og vanilje. Der er skruet op for tanninstrukturen
i vinen, som er lavet på i alt ni lokale druesorter, hvoraf 80 procent er Sangiovese, og der afgjort både syre og tanniner nok til at lade vinen ligge mindst fem til ti år mere. Drik den til sommerbuk eller langtidsmodnet ribeye.

Opskrift

Ravioli med salviesmør og tomatsalat

Få opskriften