• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Spaniens bedste rosévine i stærkt begrænsede mængder

Producent: Bodegas Antídoto | Område: Ribera del Duero

Rosévin er ikke det første, man forbinder med Ribera del Duero, men den franske vinmager Bertrand Sourdais - der har tabt sit hjerte i Nordspanien, lidt ligesom Peter Sisseck - er ikke typen, der lader sig diktere af kollegernes standarder. I 2014 introducerede han således en rosé, som han ikke uden selvtillid bare kaldte for "Le Rosé".

Bare på prisen kunne vi se, at han mente det seriøst, ja nogle ville nok være på nippet til at kalde prisen for hamper, men alt er jo som bekendt relativt. Vinen var under alle omstændigheder af uovertruffen høj kvalitet, og nu hvor den har været på markedet i et par år, er der blandt kritikerne bred enighed om, at Bertrand ganske enkelt har løftet baren for, hvad vi kan forvente os af rosé som vin-type.

I 2015 fulgte den knap så højt flyvende Roselito-rosé skabt på samme basismateriale som i "Le Rosé", bare uden fadlagring. Altså Tempranillo som blandes med en hel del af den grønne Albillo for at løfte og lette udtrykket.

Det er med andre ord ikke bare Spaniens, men måske planetens bedste rosé, som vi her præsenterer i sin 5. aftapning sammen med 4.-udgaven af dens charmerende lillesøster.

Bemærk at vinene er meget efterspurgte og mængderne stærkt begrænsede!

Roselito de Antidoto, 2018 Bodegas Antídoto

Frugt fra gamle vinstokke. Fritløbende most fra pres af hele drueklaser. Gæring og modning i stål. Herlig duft af jordbær, vandmelon og pink grape og en dejlig saftig mundfylde med en god gennemgående syre fra start til slut. En stringent rosé, herligt fri for den restsødme, som præger mange andre lyserøde vine.

Le Rosé de Antídoto, 2017 Bodegas Antídoto

Frugt fra gamle revitaliserede vinstokke hvoraf nogle står på deres originale upodede rødder! Frit løbende most fra pres af hele drueklaser og gæring i 2 (!) nye franske fade. Over od af friske røde bær, vibrerende saftig citrus, visnende blomster og fornem mineralitet forløses i en smag, der rundes af søde tanniner og dekadente aromaer fra nye fade.

Opskrift

Grillet secreto

Denne opskrift på grillet secreto, peberfrugtpuré og grønt smager af sol og sommer og bør nydes i selskab med gode venner og den helt rigtige vin.

Få opskriften