• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Sommerfisk og hvid Bourgogne

Producent: Domaine Michelot | Område: Bourgogne, Frankrig

Grill er meget mere end bøffer, og mange har fundet ud af, at det enorme spisekammer under vand er leveringsdygtig i fantastiske grillemner. Gør som sydpå og bland forskellige fisk på grillen og udnyt at også en lang række grøntsager klædes af den karakteristiske røgsmag, der tilmed klæder fadlagret vin usædvanlig godt.

Vi følger Domaine Michelot tæt og glæder os over, at det langsomme generationsskifte ser ud til at gå som en leg, og at Nicolas Mestre er både dygtig og enormt sympatisk. Vi havde glæde af hans (første) besøg i Danmark i oktober sidste år, og i starten af april fandt han guldkornene fra kælderen frem, da jeg sammen med flere kvindelige sommelier’er besøgte ham i Meursault.

 Der blev taget billeder i Clos St. Felix-marken, som vitterligt er baghaven til domainet, og Nicolas viste stolt den enorme ventilator frem – hans nye vigtige brik i bekæmpelse af forårsfrost. Fadprøver af 2018 viste gode takter, og de nye, store keramikæg til gæring og lagring repræsenterede far og søns stadige stræben efter det bedre. Nicolas præsenterede yderligere første årgang indenfor den nye appellation Bourgogne Côte d’Or, som er 2017- årgangen fra marker lige udenfor appellationsgrænsen af Meursault. ”Hvis bare alle Bourgogne Blanc- vine var som denne”, var pigernes konklusion, og selvom Michelots spidskompetence, Meursault, utvivlsomt har et gear mere, er det et imponerende niveau, ikke mindst prisen taget i betragtning, Bourgogne Côte d’Or holder.

Bourgogne Chardonnay Côte d’Or, 2017

Nicolas er ikke bange for at give denne vin lidt fad, selvom det ikke nødvendigvis er sædvanen for denne appellation. Frugtkvaliteten er afgørende, og her er den på tilstrækkelig højt niveau til at kunne bære de op til 15% nye fade, der typisk anvendes. Herlig moden citrus og æbler, der fastholder en vis slankhed og god burgundisk karakter suppleret af et nydeligt afstemt skud egetræ og en overraskende smørfedme for typen. Servér ved 9-10 °C.

Meursault Clos St. Felix, 2017

Den 1,5 ha store muromkransede mark, Clos St. Felix, danner den smukkeste baghave-kulisse til Domaine Michelot. Ud over det typiske mix af ler og kalksten er marken også præget af en del grus, som ifølge Nicolas bidrager til den unikke orale karakter, som vinen fra marken rummer. Læg dertil en kalket mineralitet, læskende citrus, brunet smør og hasselnødder samt en imponerende længde, så har du et overbevisende og forførende eksempel på den højtelskede, klassiske Meursault. Servér ved 10-12 °C.

Opskrift

Grillet fisk

Ingen sommer uden frisk fisk på grillen. Prøv vores opskrift med hjertesalat, sommerkål og salsa verde til.