• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Jordbær og kølig portvin

Producent: Manoel D. Poças Junior Område: Ruby Port, Portugal

Vi går den lyse, lune sommer i møde, og gemt langt væk i hukommelsen er de kolde vinterdage, hvor vi varmer os på portvin. Men kan man også køle sig af med sval portvin, hvor duggen på glasset afslører en helt anden serveringstemperatur, end man normalt forventer af vintypen. De fleste portvine kan serveres indenfor et bredt temperaturspænd afhængig af lejlighed og hvad, de skal akkompagnere.

Portvinstypen Ruby kendes først og fremmest på sin rubinrøde farve, som er et resultat af, at denne type ikke udvikler sig under helt så markant iltpåvirkning som Tawny-portvin. Smagsmæssigt giver det mere frisk bæraroma frem for de tørrede frugter, man møder i Tawny, og man finder ofte jordbær, hindbær og blomme samt undertoner af mælkechokolade, vanilje og nogle gange strejf af nødder.

Ruby-portvin er en overset vin i selskab med sommerens bær. Særligt det elskede jordbær brillerer selv i forskellige forklædninger og selskaber. Prøv f.eks. med en klassisk jordbærkage på mazarinbund eller jordbærtrifli.

Ruby Port Special Reserve Coroa de Rei NV

Special Reserve Ruby-versionen fra Manoel D. Pocas er sammensat af forskellige Ruby-portvine, som har lagret mellem 48 og 60 måneder, og det giver en fin, kompleks duft, hvor de røde, modne bær står tydeligt frem ankeret af lidt pain d’epice og en diskret tone af kakao. Den egner sig fremragende til at blive serveret helt ned til 8 °C, hvor alkoholen dæmpes, og friskheden fremhæves, så bærtonerne fremstår vibrerende og endda knap så sukkersøde.

Opskrift

Jordbærtrifli

Søde og saftige danske jordbær er indbegrebet af dansk sommer. Vi spiser dem i massevis når de er i sæson, med øde, på koldskålen, på kagen og bare som de er – mulighederne er uendelige. Vores konditor deler her sin bedste opskrift med de søde bær.

Læs opskriften her