• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Tysk Riesling - næsten for godt til at være sandt

Producent: Weingut Gies-Düppel Område: Pfalz, Tyskland

Vi har fået et herligt og tillidsfuldt samarbejde med Volker og Tanja Gies nede i det sydlige Pfalz, som i seks år har begavet os med en perlerække af herlige vine.

Fagekspert, Per Bach


De første frigives i det tidlige forår og dem, der behøver lidt mere kærlighed i kælderen, følger i løbet af sommeren. Og da Tanja gerne vil dele de friske årganges fortræffeligheder med os, betyder det, at vi to gange om året får tilsendt en stribe prøver, så vi kan beslutte hvilke vine, vi skal have i sortiment. Det er et dejligt job, og der breder sig altid en særlig stille glæde i smagelokalet, som til sidst får Thorbjørn til at udbryde: "Det er lige før, man får lyst til at sluge dem".


Præcis sådan er det med vinene fra Volker og Tanja. Selvom skruelåget lige er blevet skudt på plads, leverer de en enestående drinkability, og vi skal lede længe efter vine som disse, vi så uforbeholdent kan anbefale pivfriske. Læg dertil at 2018-årgangen er i særklasse, eller som Jürgen Oberhofer, chefen for DLR* i Neustadt, udtrykte det, da høsten var i hus: "Det her er næsten er for godt til at være sandt".

Introduktionen til Volker-universet af Riesling-vine. Gnistrende ren, dansende let og på mange måder underspillet, men også lige så frisk og læskende at det ene glas nemt tager det næste. 6 g restsukker.

Fantastisk duftende, eksotisk og saftig Riesling fra vinstokke, der står i skiferrig jord. Må begejstre enhver, som betages af Riesling-druens evne til at levere sprød mineralitet. 4 g restsukker.

Vidunderlig ekspressiv frugt løftet frem af en lille sødme, som kun fornemmes takket være en sprælsk subtil syre. En vin, som svæver i ingenmandslandet mellem Trocken og Feinherb. 13 g restsukker.


”Hvis du ønsker at opleve, hvorledes Riesling på samme kvalitetsniveau smager fra forskellige jordbundsforhold og forskellige voksesteder, finder du ikke et bedre sted at stoppe på Südliche Weinstrasse end hos Tanja og Volker Gies"

Gault & Millau – Weinguide Deutschland 2017

Opskriften dertil

Kokkens skaldyrsalat

Af Køkkenchef, Thomas Venøbo

Tag mig til opskriften