• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Nye sammensætninger til sommerens retter med tomat

Producent: Mont-Redon & Kir Yianni

Område: Cotes du Rhône, Frankrig & Macedonia, Grækenland

At matche vin med retter med tomat kan være udfordrende, da tomat kan optræde både med syre og sødme – og ofte begge dele. Er vinen ikke sporet ind på dette, kan det resultere i et uheldigt match, som i værste fald tager glæden fra både mad og vin. De salte elementer som kapers, der er at finde i selskab med havtasken, giver god anledning til at ændre lidt på vanetænkningen, og derfor ikke sætte hvidvin, men derimod rosévin til.

Indkøbschef vin og spiritus, Jasper Mohr Holm

Côtes du Rhône Rosé, 2018 Château Mont-Redon

Côtes de Rhône har omvendt Grækenland, længe været kendt for rosevin, primært ført an af flagskibet Tavel. Nu ser vi oftere og oftere rosé fra Rhône, både fra Lirac og som almindelig Côtes du Rhône og Village. Det er naturligvis understøttet af en global trend, hvor verdensmarkedet efterspørger mere rosévin, men rosé fra Rhône kan også noget helt særegent. Denne rosé fra Château Mont-Redon er lavet på Grenache og Syrah, er både saftig og charmerende, og passer fantastisk til retter med solmodne tomater, gerne godt krydret med middelhavskrydderier.

Akakies Amyndeon Rosé, 2017 Kir Yianni

I Danmark tænker de este på hvidvin, når talen falder på Grækenland og vin. Men landet byder også på både glimrende rødvine og i dette tilfælde rosévin; Akakies kommer fra distriktet Amyntaion, i den græske region Makedonien i Nordgrækenland. Vinen er fremstilles på den blå drue Xinomavro, som giver vinen sin intense rosé-farve ved, at de blå skaller er i kontakt med mosten, i en begrænset periode. Resultatet er en relativ kraftig rosé i den mørke ende af farvespektret. I duft og smag dominerer primært røde bær, som hindbær og jordbær, der sammen med et let grønt og vegetabilsk præg, gør den glimrende til retter med tomat, som både byder på en anelse sødme og bitterhed.

Opskrift

Havtaske med solmodne tomater

I denne ret får havtasken modspil af solmodne tomater og salte kapers. Nyd retten på sommeraftener, hvor solen aldrig helt går ned.

Få opskriften