• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Montecastro – Den spanske grillkonge

Producent: Montecastro Område: Ribera del Duero, Spanien

Selvom retter med lam i udgangspunktet er relativt taknemmelige at sætte vin til, med gode muligheder fra f.eks. Bordeaux og ikke mindst Pauillac eller Malbec fra Argentina, så er det som altid vigtigt at tænke tilbehør og tilberedningsmetode ind.

Indkøbschef vin og spiritus, Jasper Mohr Holm

 

Montecastro 2014 Bodegas Montecastro

I denne ret bliver lammekødet behageligt krydret med middelhavskrydderier som timian, rosmarin og oregano, som henleder tankerne til det velkendte krydderi Her- bes de Provence. Men vi er ikke helt i Provence, så derfor svinger vi til højre når vi kommer nordfra til det spanske distrikt Ribera del Duero, hvor vinenes frugtsødme fra Tempranillodruen (lokalt kaldet Tinto Fino) matcher det velkrydrede lam fortrinligt.

Den spanske Montecastro fra Ribera del Duero er fremstillet af vinmager Carlos de la Fuente, som er kendt fra Hacienda Monastrerio og for sit samarbejde med danske Peter Sisseck, der kalder Carlos en af de mest talentfulde vinmagere i Ribera Del Duero.

Med sine 5 år på bagen er vinen i en fase, hvor man ikke kun smager primære elementer, som røde og sorte bær, men også klart fornemmer elementer fra fadlagringen, som læder, kakao og lidt sødmefuld tobak. Alle elementer komplimenterer det kraftige og smagsrige lammekød – ikke mindst når det har været en tur på grillen.

Robert Parker – The Wine Advocate, 91 point

The textbook and classical 2014 Montecastro has contained ripeness and nicely integrated oak, with great balance combining power and elegance. Luis Gutiérrez, August 2018

Opskrift

Lammespyd på grill

Servér lamme-spyddene som i Grækenland med en tomatsalat, godt brød og ikke mindst tzatziki.

Tag mig til opskriften