• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Philipponnat løfter barren

Nytårsaften er på trapperne, og selv om det kun på det kraftigste kan anbefales at drikke Champagne hele året rundt, er det en god anledning til at sætte fokus på de ædle bobler fra regionen Champagne nordøst for Paris. I landsbyen Aÿ uden for Epernay finder man producenten Philipponat. Familien Philipponnat har siden 1522 boet i Aÿ. Nu er 16. generation i spil i form af Charles Philipponnat, og producenten står stærkere end nogensinde før.

Vinskribent, Rasmus Palsgård

SPAR 25 % PÅ ALT PHILIPPONNAT

Mix 12 flasker efter eget valg og spar 25% på dit køb. Find hele udvalget på

Et af kendetegnene ved Philipponnat er husets tradition for anvendelse af solerasystemet, hvor man løbende blander fadene med forskellige årgange med hinanden, således at man ender ud med en dyb, kompleks og moden base, også kendt som reservevin, der kan indgå i producentens forskellige non vintage-Champagner. Vinene lagrer i egetræsfade og bidrager med rundhed og dybde til de færdige Champagner i porteføljen.

Sætter barren højt

Royale Réserve Brut er Philipponnats flagskib eller standardcuvée, om man vil, navngivet på baggrund af det faktum, at Philipponnat var kongelig hofleverandør til ingen ringene end Ludvig d. 14, bedre kendt som Solkongen. Som i de øvrige vine er Pinot Noir den dominerende druesort, mens Chardonnay og Meunier udgør en tredjedel tilsammen. Dele af vinen lagres på fad for at give ekstra dybde og en mere åben og imødekommende karakter, og der er op til en tredjedel reservevin i blendet. Royale Réserve lagrer i alt 36 måneder i flasken, inden degorgeringen finder sted. Dermed sætter Philipponnat standarden højt allerede med standardcuvéen, som lagrer væsentligt længere, end reglerne foreskriver.

Philipponnat sigter i det hele taget efter konstant at løfte niveauet, således at porteføljen lige fra Royale Réserve til producentens topvin, Clos des Goisses, fra den 5,5 ha. store, kalkrige og meget stejle mark af samme navn, årgang for årgang bliver forbedret. Derfor har Charles Philipponnat blandt andet sat fokus på øget kontrol af den samlede mængde ilt, som druerne udsættes for, fra de høstes, til den endelige vin står klar på hylden. Det har man gjort for at sikre endnu større friskhed, elegance og holdbarhed i vinene. Ydermere har man gjort selekteringskravene endnu skarpere, så kun de bedste druer slipper gennem nåleøjet til Phillipponnats Champagner. Der arbejdes ligeledes løbende på at sænke brugen af pesticider af hensyn til både kvalitet og miljø.

Slutteligt har man de seneste år tilsat en lavere dosage, den blanding af vin og sukker man tilsætter, inden den endelige prop sættes i flasken. Det giver et renere, mere klart udtryk,- som også gør vinene særdeles velegnede til mad.

Eminent til mad

For Champagne er ikke blot en fremragende aperitif. Takket være sin dybde og kompleksitet kan man drikke Champagne langt ind i måltidet, selv når der kommer rødt kød på bordet. Svampe, hårde komælksoste og fisk med smørbaserede saucer er som skabt til Champagne, og generelt kan man sige, at unge Champagner egner sig godt til lette, friske serveringer, mens modne champagner med 10+ år på bagen kan klare selv meget intense serveringer. Ønsker man at opleve et magisk øjeblik i mundhulen, behøver man blot at kombinere østers og Champagne. Champagne kobler sig direkte på østersenes smag af hav, salt og våde sten og skaber således en smagskombination i særklasse.

Champagne fra Philipponnat

Find tilbuddet her

Opskrift

Østers og champagne

Nyd de friske østers med disse to bud på velsmagende toppings – servér med et perlende glas Champagne fra Philipponnat og mærk freden sænke sig.

Få opskriften