• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Charmerende, friskaftappede rosévine

I Løgismose hylder og hilser vi foråret velkommen. Oplev to helt friske aftapninger, som helt sikkert både kan omfavne de sprøde noter af hav fra stenbiderens sidste rogn og den sarte sødme i de første små fjordrejer – som man altid kan spise hurtigere, end man kan pille.

Coteaux d'Aix en Provence Rosé ØKO 

 

 

Yndefuld rosé fra tyskfødte Matthias Wimmer, som nu udlever drømmen om egen vingård og bæredygtig økologisk produktion under varmere himmelstrøg. Vi er her inde og røre ved kernen i begrebet moderne Provence-rosé både med hensyn til den sarte farvenuance og den skønne aroma fra solvarme sommerbær, friskrevet skal af blodappelsin, citronverbena og citrus. Let, lifligt forfriskende, men ikke uden en vis intensitet.

Il Rosé di Casanova

 

 

Giorgio Rivetti og hans vinmager Mirko Bessi har helt sikkert været i Provence for at tage mål til denne elegantier af en rosé, som efter bare en times skindkonkakt byder ind med en nuance, som er endnu lysere end forbilledernes. Samtidigt er vinen gæret helt ud og derfor fri for den lille restsødme, som ellers er en del af pakken i mange rosévine. Knastør, underspillet og sart med  associationer til roser, saftige hvide ferskner  og kaprifolium. 100% Sangiovese.

The pink wine revolution

Det er såmænd ikke så mange år siden at vi i Løgismose blev mødt af udbredt skepsis, når vi år efter år insisterede på at føre et bredt udvalg af rosévine. Det var ikke rigtig vin. Det var en pigeting, og det var slet ikke fint nok for dem, der efterhånden var kommet på kommunenavn og vinmark med Barolo og Bourgogne.

Men vi var ikke upåvirkelige, når vi kom hjem fra vores ferier i det sydfranske, og langsomt opdagede flere og flere, at man ikke bare kunne trække Mateus-klicheen ned over vintypen. Lavinen begyndte at rulle, og de sidste 5 år er et spændende studie i hvor bevægelige og motivérbare, vi er blevet som forbrugere. Vi behøver blot det berømte lille skub!

Selv den elendige sommer i 2017 hvor der vel næppe var mere end tre sammenhængende solskinsdage bremsede ikke lavinen. I cyberspace plæderede instagrammeren @thefatjewish alias Josh Ostrowski med 10,5 mio. følgere massivt for de lyserøde vine og den lille snurrige fjer, man kunne få på. Pludselig var der rosé overalt på Roskildefestivalen, rundt omkring i hiphopmiljøet og også i natklubberne, hvor personalet visse steder iførte sig lyserøde bikerveste med printet "Loyal to Rosé" og "Rosé over Bitches".

Det var The Pink Wine Revolution, som kom til Danmark, og sidste år gik det vel nærmest helt amok. René Langdahl Jørgensen formulerede det meget sigende i Euroman, da hedebølgen for alvor bed sig fast:

"Nu sker det! Rosé er accepteret. Rosé er ikke kun for svagpissere, hattedamer, svulstigt rige russere og fortovscafeer- nes pludrende fremstormende huma- niststuderende med lederambitioner i den kulturelle sektor. Nej, nu drikker de alvorligt vininteresserede, de terroir- jagende og ligegyldighedsforsagende eksperter, nørder og selv fine Masters of Wine den transparent lyse – nogle gange orangefarvede – drik".

Opskrift

"Rejecocktail" med fjordrejer

Bliv klar til foråret med denne opskrift på en moderne rejecocktail.

Lær opskriften her