• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

DEN SIDSTE GRÜNER VELTLINER FRA WALTER BUCHEGGER

OMRÅDE: KAMPTAL, ØSTRIG

Der findes producenter som vi gennem årene udvikler et så nært forhold til, at de nærmest bliver en del af Løgismose-familien. Walter Buchegger tilhørte denne kategori, og derfor var det ekstra smerteligt da vi i begyndelsen af juni modtog beskeden om at han pludselig ikke er her mere. Walter Buchegger blev bare 50 år og efterlader sin kæreste og partner Silke Mayr og deres 2 små børn Simon og Valerie.

Fagekspert Per Bach


Det var tilbage i 2006, jeg var i Østrig for at opleve hvor landets vine havde bevæget sig hen i løbet af de 20 år, der var gået siden de røg ud i kulden fordi visse kældre fiflede med kølervæske. I den lille by Stein fik jeg mulighed for at smage flere end 100 vine skabt på Grüner Veltliner, og flere flasker var magiske. Den eftermiddag ved Donau står stadig som en af de mest mindeværdige i min tid i vinbranchen.

Jeg udvalgte 12 af de bedste og hjemme på Toldboden fik Thorbjørn og Christian Grønlykke, som dengang sad solidt for bordenden, sat perspektiv på deres franske hvidvinspræ- ferencer. Vi rekvirerede flere prøver fra den upåagtede Walter Buchegger, og kort tid efter blev hans vine sommerens triumf i Løgismose Vinklub.

Nogenlunde samtidig opdagede en lang række sommelier’er, at de rene og sprøde vine passede perfekt til den lethed, som begyndte at indfinde sig på tallerknerne i kølvandet på det nordiske køkkenmanifest. Pludselig skulle alle restauranter med respekt for sig selv have østrigske vine på kortet, og snart kunne vi sælge flere vine end Walter kunne levere.

Lige inden vi kom ind i billedet havde Walter efter eget udsagn scoret over evne da den unge Silke Mayr efter en fælles udflugt til den årlige vinmesse i Verona var flyttet ind i hans lejlighed. Sammen var de i færd med at opføre estate-of-the-art vingård med tilhørende bolig, og begejstrede fortalte de om hvorledes de skulle arbejde, elske og leve under samme tag.

Walter og Silke nåede at få 10 fantastiske år sammen hvor de blev darlings i de førende magasiner Vinaria, Falstaff og Gault & Millau og undervejs ankom i den østrigske superliga da vinene Pfarrweingarten og Reserve Leopold begyndte at optræde regelmæssigt på listen over "Österreichs beste weissweine".


Denne vin, der i en årrække blev solgt som Gebling, er vores bedst sælgende østriger nogensinde. Her i en fornem opgradering skabt på frugten fra 2 små parceller med 44 år gamle vinstokke, der står plantet på Kamptals mest berømte skråning bag landsbyen Gedersdorf. En herligt blomstrende vin med masser af moden citrus og strejf af appelsinskal, der bliver leveret på en bund af sart salt mineralitet. Læskende, saftig, tør og forfriskende. Så sørgeligt
at denne vin også blev Walter Bucheggers svanesang.