• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Meursault på 1. Klasse

Producent: Domaine Michelot | Område: Bourgogne, Frankrig

Fagekspert, Per Bach

 

Vi har de senere år besøgt Domaine Michelot adskillige gange, og hver gang er både vi og de gæster, som vi har haft med, blevet både begejstrede og imponerede. Her hviler en ro og en usvækket tro på, at ædel hvid Bourgogne med det rette gehør kan fremstilles, så diskussionerne om tidspunktet for den optimale nydelse forstummer.

Utallige timer ude blandt vinstokkene, nådesløs sortering af den høstede frugt og en bagbundet bankrådgiver leder sam- men med et virtuost arbejde i kælderen frem til, at Michelots vine smager vidunderligt allerede inden, de bliver fanget i flasken. Og senere starter en fascinerende udvikling og ned- brydning af de forskellige aromatiske komponenter, som det altid er spændende at stikke proptrækkeren ned i.

Jeg bliver direkte rørt, når Jean-Francois Mestre med sin pipette lister en fadprøve over i mit glas. Jeg bliver overbevist, når vi sidder med de friskaftappede prøver på Nordre Toldbod, og senere, når jeg henter en ældre flaske op fra kælderen, bli- ver jeg imponeret over symbiosen mellem frugt og sensualitet. Der er mange gode producenter i Meursault, men få formår på samme måde som Jean-Francois at holde fadet ude i strakt arm og dermed fokusere på frugten og mineraliteten.

Til fornøjelse, fordybelse og begejstring tilbyder vi derfor en smagekasse fra mesteren, med Meursault fra 3 forskellige terroirs i 3 forskellige årgange: