• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Feriestemning i hverdagen

Dagene bliver lysere, og sommeren fornemmes for alvor forude. Med nem forårsmad og et glas vin fra Middelhavsområdet kan selv en hverdagsaften give glimt af feriestemning.

Florina Kitma Samaropetra 2017 

Samaropetra er navnet på de højest beliggende vinmarker i den bjergrige Amyndeon-provins hvor Kir-Yianni har 7 meget stenede ha. med Sauvignon Blanc og den herhjemme totalt ukendte drue Roditis. Normalt et 50/50 blend, men ikke i 2017, hvor parcellerne med Roditis mere eller mindre blev ødelagt af voldsomme haglbyger i maj, hvorefter vinene for første gang udelukkende er funderet på Sauvignon Blanc. Håndhøstede druer, som efter presningen får lov til at hygge sig med skaller og kerner natten over for at forøge den aromatiske kompleksitet. Gæring i rustfri ståltanke og efterfølgende 4 måneders modning sur lie inden vinen filtreres og tappes på flaske.
En delikat blomstrende, fint afbalanceret vin, som vinmageren Stellios Boutaris meget rammende kalder for "legesyg". Fine noter af nyslået græs, friske krydderurter og kiwi. Typisk for Sauvignon Blanc og så alligevel ikke, forstået på den måde at stilen på pirrende vis er forskellig fra det, vi kender fra Loire og New Zealand.

Cariñena Torrelongares Old Vine Garnacha 2017 

Spændende bud på god gedigen Grenache fra det fine Covinca-kooperativ, der ligger "in the middle of nowhere" i landsbyen Longares sydvest for Zaragoza. Vinen er skabt på frugten fra kooperativets ældste vinstokke, der kultiveres som buske med bare 2.000 planter pr. ha., så de kan klare sig uden kunstvanding. Druerne håndhøstes af flere omgange, efterhånden som vinstokkene på de udvalgte parceller rammer den optimale modenhed, og gærer i rustfrit stål. Den unge vin afrundes herefter 3 måneders på amerikanske fade, inden den tappes på flaske og får lov til at sætte sig i mindst 9 måneder, inden den frigives til salg.
En ren, fyldig og koncentreret, men på ingen måde overgjort Garnacha i international stil, som udfolder sig fra en fin frugtig kerne af brombær, ribs og sødmefyldte hindbær. Meget ekspressiv og velbalanceret i munden med smidige søde tanniner uden på nogen måde at være sødladen. Et lille lysende fyrtårn midt i den tætte skov af mørke spanske Garnacha-vine.

Spist torsk til!

Opskrift på bagt torsk med fennikel, rødløg og pesto verde

Lær opskriften her