• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Kantareller i smuk harmoni med Bourgogne

Producent: Domaine Thierry Mortet Område: Bourgogne, Frankrig

Kantarelsæsonen er i fuld gang og afhængig af nedbørsmængden og varmen kan man være heldig at finde dem mange steder i Danmark. Den lille, faste, velsmagende svamp har en mild delikat aroma, som særligt egner sig til stegning eller stuvning.

Her kombineres den med snegle, der med en let jordet, umamirig smag giver ekstra bund til svampene og skaber en perfekt scene for klassisk rød Bourgogne. Her har jeg valgt en udgave med præg af flaskelagring, hvor de tertiære aromaer harmonerer perfekt til både svampe og snegle. Oplev også hvordan frugten viser sig fra sin mest charmerende og aromatiske side i partnerskabet. Et glimrende eksempel på hvordan den rette kombination med mad kan få en vin til at vise sig fra sin absolut bedste side.

Gevrey-Chambertin, ØKO, 2012

Med knap 4 ha fordelt på hele 22 jordlodder er Gevrey-Chambertin den vigtigste appellation i Thierry Mortet portefølje med en årlig produktion på ca. 15.000 flasker. Appellationen er kendt for sin maskulinitet og dybde samt for vine, der modner smukt i asken til at levere store bouquetter og fløjlsbløde paletter. 2012 er en årgang, som betegnes som klassisk, og lige nu er mange af de røde fortræffelige at drikke med både ungdommelig frisk frugt og fine tegn på udvikling.

Næsen oser af skovjordbær, ribs og hindbær, lun muldjord, lakrids og peber. I munden fornemmes tanninerne bløde og modne, kroppen er mellemfyldig og tonerne fra fadlagringen træder tydeligere frem med savsmuld, nellike og vanilje samt flot sammenvævede bæraromaer og noter af svampe. Servér den i Bourgogneglas ved 15 °C.

Opskrift

Toast med snegle og kantareller

Prøv vores opskrift på snegle stegt med svampe, hvidløg og persille på et stykke grillet brød.

Læs opskriften her