• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Champagne, den oplagte ledsager til mad

Vi drikker mere og mere Champagne i Danmark, men få har endnu udforsket vintypens evner på middagsbordet. Alt for ofte forlades den, når forretten serveres, selvom der er retter hvortil Champagne ville være et fornemt hvis ikke ligefrem det bedste valg til.

Chefsommelier, Thilde Maarbjerg

 

Champagne til mad kræver først og fremmest intensitet, og her er det oplagt at gå til Vintage kvalitet, som sædvanligvis er vine med lagringspotentiale og dermed også et vist niveau af koncentration. Afhængig af retten, den skal ledsage, kan man dernæst gå efter enten ren Chardonnay, som giver en mere elegant og let stil eller en kombination med mere Pinot Noir, som vil tilføre dybde og krop. Pinot Meunier, den tredje drue i Champagne, anvendes sjældent i Vintage vine.

Jordskokker er en af de bedste rodfrugter til Champagne, og med deres fine nøddesmag og bløde tekstur efter tilberedning, harmonerer de smukt med Champagnes auto-lyttiske aromaer fra lagringen med gæren. Kammuslinger tilfører en let sødme og diskret, havaroma og hasselnødderne understøtter jordskokkernes karakter og giver sprødhed og knas i retten.

Champagne Blanc de Blancs Brut Millésimé, 2011 Diebolt-Vallois, Cramant

Matchet med Diebolt-Vallois fremragende Blanc de Blancs Vintage Champagne på 100% Chardonnay fra 2011 er et seriøst eksempel på hvor godt Champagne fungerer til mad.

Frugten kommer fra 4 kommuner med hovedparten fra Cuis og førstegæringen foregår i tanke. Efter andengæringen i flasken har den over 5 år tilegnet sig en forførende cremet mousse kombineret med sirlige toner af friske hasselnødder og mandler, som kun Blanc de Blancs Champagne kan opnå. Det hele balanceret af livlig citrus og en let saltet mineralitet, og serveres den i et bredt champagneglas eller hvidvinsglas får den yderligere bredde og rigdom, som vil gøre matchet til retten optimalt. Personligt er jeg meget begejstret for Zalto's glas til søde vine til denne Champagne, som er glasset, der ses på billedet.

Opskrift

Jordskokkesuppe med æble og ristede kammuslinger

Det perfekte match til Champagne Blanc de Blancs Brut Millésimé, 2011 Diebolt-Vallois, Cramant

Få opskriften